Bursaspor’un Yeni Başkanı Avukat Enes Çelik Oldu

Gelecek sezon TFF 3. Lig’de mücadele edecek Bursaspor’da yeni dönem Avukat Enes Çelik ile resmen başladı. Bursa'da siyaset ve iş dünyasından birbirinden önemli misafirlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bursaspor’un Yeni Başkanı Avukat Enes Çelik Oldu
banner98

Yüzüncü Yıl Atatürk Satdyumu'n da yapılan Bursapor kongresine Ak Parti Bursa Milletvekili,eski Bakan Mustafa Varank, Eski Bakan Faruk Çelik, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldılar.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul’da tek aday olan Enes Çelik, yapılan açık oylama sonucunda oy birliğiyle yeşil beyazlı kulübün 33. Başkanı oldu.

4 bin 74 kongre üyesinden 2 bin 751 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongreye 355 üye katılırken taraftarlar da genel kurula ilgi gösterdi.

Tek aday olarak seçime giren Enes Çelik, Bursaspor’u hak ettiği yere getirmek için çok çalışacaklarını söyledi.

Enes Çelik’in açıklaması şöyle;

Sayın divan, Çok değerli bakanlarım, saygıdeğer valim, milletvekillerim, büyükşehir belediye başkanım, siyasi partilerimizin değerli il başkanları, belediye başkanlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanımız, sivil toplum örgütlerinin değerli başkan ve temsilcileri, basın mensuplarımız, Bursaspor’umuzun vefakar genel kurul üyeleri ve taraftarlarımız, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, seçimli olağan genel kurulumuzun Bursaspor’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı bir dönemin başlangıcı olmasını da temenni ediyorum.

Bursaspor’un 60 yıldan uzun mazisinde inişli-çıkışlı çok süreçler yaşandı. Tüm bu dönemlerde Bursaspor’umuzun başarısı için çalışan yöneticilerimizden, sporcularımıza ve özellikle siz taraftarlarımıza teşekkürlerimi sunarken, hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum.

Değerli üyelerimiz; hepimizin bildiği gibi tarihimizin mali ve sportif yönden en zor süreci içerisindeyiz. Bu durum ‘’şu ihmalden, şu yanlıştan kaynaklandı’’ demenin, bunu tartışmanın bir fayda sağlamayacağı bir süreçteyiz.

Tabi ki geçmişteki yanlışları araştıracağız ve bileceğiz ama asıl olan ‘’Geleceği nasıl inşa edeceğiz?’’ konusudur.

Öncelikle mevcut durumumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. 1.5 milyar TL’yi aşan toplam borcumuz… Transfer tahtası kapalı… ‘’Bursasporluyum’’ diyen herkesin hüzne boğulduğu, Süper Lig standartları sahalardan amatör tel örgülü sahalarda oynamak zorunda kalmış Bursasporumuz…

Ağırımıza gitse de bu tabloyu görerek, gelecek inşasına hamasi bir yaklaşımla değil, gerçekçi bir yaklaşımla başlamalıyız.

Bunun için birinci olarak büyük bir Bursa dayanışması ve şampiyon Bursaspor inancı ile yola çıkmamız gerekmektedir.

Bu büyük Bursa dayanışmasına öncülük eden başta sayın valimiz, sayın büyükşehir belediye başkanımız, bakan ve milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanımız, iş dünyamız ve Bursaspor’a gönül verenlere teşekkür ediyorum.

Bursasporlular; ben inanıyorum ki bu dayanışma ile ilgili ilk adım büyük ölçüde gerçekleşmiştir.

İkinci olarak sağlamamız gereken, güven ortamının oluşmasıdır. Bursaspor ‘’dipsiz kuyudur’’ anlayışıyla değil, ‘’hesap verir’’ bir anlayışla yönetilecek.
Bu çerçevede Bursa Valiliğimizin himayelerinde açılan ‘’Yanındayım’’ isimli hesabımıza kim ne katkı sağlamış, bunların tümünü kuruşu kuruşuna sizlerle paylaşacağız; yani şeffaf bir yönetim vadediyoruz.

Üçüncü olarak, bu dönemde biz yöneticilerin ve birlikte yola çıktığımız kurullardaki arkadaşlarımızın kulübümüze hibe olarak katkılarını kongre sonrası kısa süre içinde sizlerle paylaşacağız.
Yani öncelikli olarak taşın altına yöneticilerimiz ellerini koyacaklardır.

Evet, büyük bir yükün altındayız. Bu şehirde yaşayan, bu şehirde kazanan herkes Bursamızın en önemli markası Bursaspor’umuzun yaşadığı bu durumdaki sorumluluktan kaçamaz, kaçmamalıdır.

‘’Kimin ne imkânı var, potansiyeli nedir?’’ az çok hepimiz biliyoruz. Biz ‘’Bu işi 15-20 kişiye havale edelim’’ hareketini doğru bulmuyoruz.

‘’Geniş katılımlı’’ bir anlayışla bu yükün altından 2009’da nasıl kalktıysak, bugün de daha büyük bir dayanışmayla kalkmalıyız. İş dünyamızı bir kez daha ‘’Yanındayım’’ kampanyamıza duyarlı olmaya davet ediyorum.

Biz yöneticiler ve iş insanlarımızın yanında taraftarlarımız ve Bursalılardan da beklentimiz; yeni sezon kombine ve formalara bugüne kadar görülmemiş büyük bir ilgi ve destek göstermeleridir.

Değerli Bursasporlular; işimiz kongre ile bitmiyor, yeni başlıyor. Zamanımız kısa, işimiz çok. ‘’Çok konuşan, fotoğraf veren, boy gösteren bir yönetim anlayışı’’yla değil, ‘’Sorunları çözen bir yönetim anlayışı’’ ile yola koyulacağız. ‘’Her şey Bursaspor için’’ anlayışıyla kolları sıvama zamandır.

Öte yandan 1 Haziran’da kulübümüzün kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Bu çerçevede yeşil-beyazlı renklere gönül vermiş taraftarımızın başlatmış olduğu bayrak seferberliğinin de artarak devamını diliyorum.

Konuşmama son vermeden önce bir ricam olacak. Yarın göreve başlıyoruz. Kulübümüze tebrik amacıyla çiçek gönderme düşüncesinde bulunan bütün kesimlerin de “Yanındayım’’ kampanyasına bağışta bulunmaları kulübümüz açısından daha anlamlı olacaktır.

Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum… ‘’Allah mahcup etmesin’’ diyorum…

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2024, 18:23

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0