Ne Kadar Süt O Kadar Kuyu

Kocaeli'de ikamet eden Siyade Yılmaz adlı hayırsever, vefat eden babası İsa Konyalı adına Kimse Yok Mu Derneği'nin su kuyusu kampanyasına destek vererek, suya ihtiyacı olan kardeş ülke Pakistan’ın Tehsil Daraband, Village Lunda Sharif D.I.Khan...

Ne Kadar Süt O Kadar Kuyu
banner98
Kocaeli'de ikamet eden Siyade Yılmaz adlı hayırsever, vefat eden babası İsa Konyalı adına Kimse Yok Mu Derneği'nin su kuyusu kampanyasına destek vererek, suya ihtiyacı olan kardeş ülke Pakistan’ın Tehsil Daraband, Village Lunda Sharif D.I.Khan Eyaleti'nde 10 bin kişinin faydalandığı su kuyusu açtırdı.

Siyade Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında, İzmit'in bir köyünde inek besleyerek sütünü sattığını, bununla kendisi, eşi ve kızıyla birlikte hacca gittiğini söyledi. Yılmaz, "Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli şubesinde gönüllü olan kızımdan da duyduğum su kuyusu kampanyasından etkilenerek, süt satarak para biriktirdim ve babamın hayrına Pakistan'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdim." dedi.

Kimse Yok Mu aracılığıyla kuyuyu açtırdırdığı belirten Yılmaz, "Derneğe, böyle güzel bir hayrın gerçekleşmesine vesile oldukları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurcan Bayraktar da Siyade Yılmaz’a su kuyusu teşekkür belgesi takdim etti.

BUGÜNE KADAR 502 KUYU AÇILMASINA VESİLE OLUNDU

Burkina Faso, Çad, Kamerun, Nijer, Pakistan, Senegal, Somali ve Sudan gibi az gelişmiş ülkelerde halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere su kuyuları açan Kimse Yok Mu; kuraklık, altyapı yetersizliği veya iç çatışmalar gibi çeşitli sebeplerden dolayı temiz içme suyuna hasret bu ülkelerde, bugüne kadar 502 su kuyusu açılmasına vesile oldu.

Suyun az bulunduğu bölgelerde yaşamak zorunda kalan yerli halk, Kimse Yok Mu'nun başlattığı 'Su Kuyuları Kampanyası' ile hem sağlıklı suya kavuşuyor hem sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önüne geçilmesine olanak sağlıyor. Kampanyayla yaşam alanlarının bereketlenmesi, insanlar arasındaki dayanışmanın güçlenmesi ve paylaşma kültürünün gelişmesine katkı sağlanıyor. Su kuyuları 3 ile 6 aylık bir çalışma sonrasında bütün analizleri yapılarak halkın kullanımına sunuluyor.




Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0