Ekonomideki Gelişmeleri Yakından İzliyoruz!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomideki Gelişmeleri Yakından İzliyoruz!
banner98
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunup, "Sayın Başbakanımızın liderliğinde ve talimatlarıyla ve pek çok bakan arkadaşımızla Merkez Bankamız, Hazinemiz, BDDK, TMSF, SPK akla gelecek pek çok kuruluşumuzla beraber gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve gerektiği zaman da gerekli kuruluşlarımız ne gerekiyorsa yapıyorlar. Korkmadan, çekinmeden yapıyorlar." dedi.

Babacan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 16 tesisin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Babacan ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, ülkeler için en tehlikelisinin içe kapanmak olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin bunu asla yapmayacağını vurguladı. İnsanların, ürünlerin, sermayenin serbestçe dolaşması için bugüne kadar izledikleri sağlam çizginin bundan sonra da aynen devam ettireceklerini belirten Babacan, "Türkiye'yi dışa daha da açacağız. Uzun vadeli hedeflerimizden de asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye'de özel sektör odaklı bir ekonomik çizgi izlediklerini hatırlatan Babacan, devletin özelleştirmelerle pek çok sektörden çıktığını, ağırlıklı olarak düzenleme ve denetleme fonksiyonlarıyla ön planda olduğu bir ekonomik model benimsediklerini, bunun aynen devam edeceğini dile getirdi.

Türkiye'de kuralları iyi konulmuş ve rekabete dayanan bir piyasa ekonomisi izlediklerini kaydeden Babacan, “Çünkü böyle bir ekonomiden kuşkusuz reel sektör, finans sektörü en önemlisi de halkımız istifade eder. Bu ana çizgimizden asla taviz vermeyeceğiz, değiştirmeyeceğiz. Politikalarımızda hep şeffaf olduk, olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Özellikle, içinde yaşanılan konjonktürde iyi yetişmiş, tecrübeli bir ekonomi yönetimi son derece önemli olduğunu vurgulayan Babacan, "Özellikle Başbakınımızın liderliğinde ve talimatlarıyla ve pek çok bakanla Merkez Bankamız, Hazinemiz, BDDK, TMSF, SPK akla gelecek pek çok kuruluşumuzla beraber gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve gerektiği zaman da gerekli kuruluşlarımız ne gerekiyorsa yapıyorlar. Korkmadan, çekinmeden yapıyorlar. O günün doğrusu ne ise ekonominin gereği neyse ekonominin doğruları neyi gerektiriyorsa birimlerimiz o adımları atıyorlar ve gereğini yapıyorlar. Ama şunu da unutmayacağız: Türkiye fanusta kapalı bir ülke değil, dışa açık bir ülke. Dışarda fırtınalar varsa bu fırtınaları biraz hissedeceğiz. Denizlerde dalgalar varsa bu dalgaları da hissedeceğiz. Ama en önemlisi nedir? Ekonomik yapınız sağlamsa ve ehil kadrolarla bu ekonomi yönetiliyorsa bu fırtına da bu dalgalı deniz de o yapıya zarar vermez ve inşallah sapasağlam bir duruşla bu dalgalı dönemi hep beraber geçireceğiz." şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0