Her Çanakkale şehidi için bir ağaç dikilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gelecek yıla kadar Çanakkele Savaşları'nın her şehidi için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bir ağaç dikeceklerini söyledi.

Her Çanakkale şehidi için bir ağaç dikilecek!
banner98
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gelecek yıla kadar Çanakkele Savaşları'nın her şehidi için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bir ağaç dikeceklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, bazı ziyaret, açılış ve temel atma törenleri için Çanakkale'nin Çan ilçesine geldi. Eroğlu, önce ilçede yapılan AK Parti Çanakkale İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Ardından, Çan Belediye Başkanlığı'na geçerek Başkan Abdurrahman Kuzu'yu makamında ziyaret eden Eroğlu, Başkan Kuzu'dan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı, dahatan sonra Atatürk Şehir Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Meydanda toplanan çok sayıda vatandaşa seslenen Eroğlu, Çanakkale'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çanakkale'ye ayrı bir gönül bağları olduğunu belirten Eroğlu, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olan 2015 yılına özel hazırlıklar yaptıklarını açıkladı. Eroğlu, "Bu da Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı. Biz orada Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni kurduk, yarışmayla yapıldı. Şimdiye kadar burayı 100 bin vatandaşımız ve yabancılar ziyaret etti. Şimdi biz 2015 yılı için çalışıyoruz. 1915'te Çanakkale Destanı yazıldı. 2015 yılı bu destanın yazıldığı 100'üncü yıl. Tam 21 tane büyük paket hazırladık. Ama her bir pakette 2-3 proje var. Bu 30'u aşıyor. Allah nasip ederse, 2015'e Çanakkale'yi, Gelibolu'yu muhteşem hale getireceğiz. Bütün şehitliklerimizi ihya ediyoruz. Yollarımızı ve tarihi eserlerimizi yapıyoruz, onarıyoruz. Hatta düşmanın yıktığı abideler var ya onları dahi yeniden yapacağız. O zaman kullanılan hastaneleri yeniden inşa ediyoruz. Hepsinin parası tamam, muhteşem hale gelecek. Ayrıca, yüz bin tane özellikle kırmızı beyaz açan çiçekler ve ağaçlar dikilmeye başlandı. 2014 yılına kadar her şehidimiz için ayrıca bir ağaç dikilecek. Onun da müjdesini veriyoruz. Bu, sadece Çanakkale'ye yaptığımız yatırımların bir kısmı." şeklinde konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmanın ardından 6 tesisin açılışı ve 9 tesisin de temelini attı.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0