Genç Kartallar Diplomalarını Devletin Zirvesinden Aldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde özel bir yeri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harp Okulu öğrencileri, 59. dönem diploma ve sancak devir teslim töreni heyecanı yaşadı.

Genç Kartallar Diplomalarını Devletin Zirvesinden Aldı!
banner98
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde özel bir yeri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harp Okulu öğrencileri, 59. dönem diploma ve sancak devir teslim töreni heyecanı yaşadı. Büyük bir gurur ve heyecanla devletin zirvesinden diplomalarını alan genç pilotlar mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Bu yıl Hava Harp Okulu’ndan 6’sı bayan 5’i Azeri, 2’si Ürdünlü misafir askeri personel olmak üzere toplam 208 harbiyeli mezun oldu. Mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları katıldı.

İstanbul Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu 59. dönem mezuniyet töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün alana gelmesiyle başladı. Tören mangasını selamlayan Gül’e Hava Harp Okulu rozeti takıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başlayan törende Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M. Fatih Sert bir konuşma yaptı. Sert konuşmasında Hava Harp Okulu’nun yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyanın sayılı Hava Kuvvetleri’nden biri olduğuna dikkat çekti. Mezun olan teğmenlere yeni görevlerinde başarılar dileyen Sert, “Büyük bir hevesle başladığınız dört yıllık eğitim sürecini sonuna geldiniz. Özveri, cesaret, gayret ve sabır göstererek yakaladığınız başarının haklı gurur ve sevincini yaşıyorsunuz. Bahtınız ve yolunuz açık, yıldızınız daima parlak olsun. Türk Milleti her zaman sizinle gurur duyacaktır.” dedi. Sert, ailelere de mesajlar verdi. Seçkin ve yürekli Türk subaylarının yetişmesindeki destekleri için onlara teşekkür eden Sert, nice mutlulukları onlarla yaşamalarını dilediğini söyledi.

Törenin devamında ise dönem birincisi Teğmen Buğra Baldan, mezunlar adına konuşma yaptı. Baldan, özveri ve inançla görev yapacak şekilde mezun olduklarını söyleyen Baldan, karşıdaki tehdit kadar güçlü olunması gerektiğini ve bunun gerisinde kalmayı asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Baldan, her türlü fedakarlığa da hazır olacaklarını kaydetti. Dönem birincisinin en özel mesajı da ailelere gitti. Baldan, evlatlarınızın sözlerini tuttuğunu ve taşıdıkları yıldızlar ile vatan sadakatinde görevlerini yerine getireceklerini söyledi. Baldan'ın konuşmasının bazı bölümleri diploma alan öğrenciler tarafından tekrarlandı.
Baldan, konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketini çaktı.

Mezuniyet töreninde dereceye girenlere teğmenlere diplomaları devlet erkanı tarafından verildi. Dönem birincisi Buğra Baldan’a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem ikincisi Ali Mert Tüfekçi’ye Meclis Başkanı Başkanı Cemil Çiçek, dönem üçüncüsü Taner Doğan’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diplomasını verdi. Dönem dördüncüsü İsmail Çulha ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in elinden aldı.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da kuvvet komutanları ile birlikte diploma verenler arasında yer aldı.
Mezun olan yabancı ülke teğmenleri de mezuniyet sevinci yaşadı. Yabancı öğrencilere de diplomaları kendi ülkelerinin temsilcileri tarafından verildi.

Diploma töreninin ardından sancak devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim sırasında savaş uçaklarının geçişi davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Sonrasında ise Hava Harp Okulu Marşı okundu ve program mezun teğmenlerin geçişiyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0