Doğru Nefes ile Okunan Kur'an Şifa Kaynağı!

Gönül Hurmalı, Kur'an'ın doğru nefes ile okunduğunda şifa kaynağı olduğunu delilleriyle anlatıyor.

Doğru Nefes ile Okunan Kur'an Şifa Kaynağı!
banner98
 Kur’an okuma ve şan tekniğinin benzerliği üzerine uzun zamandır çalışan bestekâr Gönül Hurmalı, bu çalışmalarını bir araya getirdiği kitabında, Kur’an’ın, doğru nefes ile okunduğunda şifa kaynağı olduğunu delilleriyle anlatıyor.



Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bugünlerde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hem okuyarak hem de dinleyerek adeta ruhumuzu temizliyoruz. Peki, Kur’an’ı doğru nefes ile okuduğunuzda meydana gelen etkiyi düşündünüz mü hiç?



Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu aya özel çalışmalarını yoğunlaştıran Işık Yayınları’nın, rafları süsleyen kitaplarından “Kur’an ve Şan Tekniği Hû”, şan tekniğinin Kur’an okumada yıllardır kullanıldığının üstünde duruyor. Bilinçli nefes kullanımıyla Kur’an-ı Kerim’i okuyan kişide yoğunlaşan duygular, dinleyen için de daha farklı bir anlam taşıyor.





Besmeleyle Başlamanın Önemi



Kitapta, besmelenin ses telleri için hazırlık egzersizi olduğunun altı çiziliyor: “Besmelenin konumuzu bu derece içinde barındırması güzel bir tevafuk olup, böyle bir girizgâh yapmamıza da imkân tanıyor. Daha açık bir ifadeyle besmele, telaffuzu sırasında kolayca rezonansa yerleşiyor ve okuyucuyu sağlıklı okuma biçimine hazırlıyor.”



Doğru nefesle Kur’an okumanın ve dinlemenin insanı maddi ve manevi anlamda birçok sıkıntıdan arındırdığını anlatan kitapta, nefesin doğru kullanılmaması ve ses tellerine aşırı yüklenme nedeniyle oluşabilecek rahatsızlıklara da dikkat çekiliyor. 



Allah Lafzıyla Tansiyon, Kalp ve Ruhsal Tedavi

 

Kitabın bölümlerinden biri olan “Şan tekniğiyle Kur’an Okuma Etüdü”nde, özellikle Allah lafzıyla tedavi hakkında bilgi veriliyor. Allah lafzı ile yapılan araştırmalara değinilerek, lafzın özellikle doğru nefes ile söylendiğinde, tansiyon, kalp ve ruhsal sorunları tedavi edici özelliği anlatılıyor. Allah ismini söylerken vücudumuzda “vav” harfinin oluştuğunun belirtildiği kitapta, doğru nefes kullanmaya yönlendirdiği için Kur’an-ı Kerim’i tecvidle okumanın önemi üzerinde duruluyor.



Kaygı, Stres ve Paniğe Karşı Sesli Kur’an Okuyun

 

Kitaptaki ilginç saptamalarla Kur’an-ı Kerim’in mucizevi yapısının altı çiziliyor. Günümüzde hareketli şehir yaşamının oluşturduğu kaygı, stres ve panik gibi psikolojik olguların önüne geçmenin, sesli Kur’an okuyarak sağlanacağı delilleriyle anlatılıyor.



Gönül Hurmalı ayrıca özel olarak hazırlayıp kitabına taşıdığı şan egzersizleri, öğrencilere tavsiyeler, resimlerle diyafram ve rezonansçalışmaları ile okuyucularına kişisel çalışma önerileri sunuyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0