Başbakan Davutoğlu canlı bomba saldırısı sonrası konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrası Suruç'a gitti. Davutoğlu, "Suruç'ta yaptığı açıklamasında canlı bombanın kimliği konusunda çok ciddi bir ilerle kaydedildi." dedi.

Başbakan Davutoğlu canlı bomba saldırısı sonrası konuştu
banner98
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrası Suruç'a gitti. Suruç'ta açıklama yapan Davutoğlu, canlı bombanın kimliği konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: 

Dün ülke olarak büyük bir acı yaşadık. Suruç’ta basın açıklaması yapan bir gruba karşı yapılan saldırıda şu ana kadar 32 vatandaşımızı kaybettik. Bu büyük bir acıdır ve Türkiye'yi kenetlemesi gereken acı bir olaydır. Bu olaylarla ilk defa kaşılaşmadık. Çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla sonuçlanan canlı bomba saldırılarıyla karşılaştık. 2007’de Ulus’ta, 2008'de Diyarbakır’da, Güngören’de, çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla sona eren canlı bomba saldırılarını hafızalarımızda tutuyoruz. Yine Reyhanlı saldırısı, Diyarbakır saldırısı farklı örgütler tarafından yapılmış olsa da milletimizin bütünlüğüne yapılmıştır. Bütün bu saldırılarda vefat edenleri rahmetle anıyorum. Siyasi ideolojileri ne olursa olsun hepsi bizim canımızdır, vatandaşımızdır.

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ Mİ? 

Suruç'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında canlı bombanın kimliğinin araştırılması konusuda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Soruşturma derinlemesine sürüyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildi. Ancak soruşturma devam ettiği için güvenlik birimlerimizin açıklamasına kadar bir şey söylemek söz konusu olmayacaktır. Bu olaydan kimler sorumluysa gerekli her şey yapılacaktır. Kimse olayların siyasi istismarına yönelmemelidir. Ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacaktır. İdari hukuki soruşturma irtibatları ortaya çıkarılacaktır. En ufak bir eksikliğe en ufak bir ihmale tahammül gösteremeyiz.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0