Çiftçisini Güldürmedi

Karacabey'de umudunu hasada bağlayan üretici bu yıl hüsrana uğradı. Karacabey'de karpuzun tarlada 15 kuruşa bile zor alıcı bulduğunu belirten çiftçiler, “Tarlada 15 kuruş olan karpuzun fiyatı, 18 kuruş olan nakliye giderini bile karşılamıyor. Çiftçi bu yıl da kan ağlıyor” dedi.

Çiftçisini Güldürmedi
banner98
 Karacabey'de geçen yıl 30-40 kuruş civarında satılan karpuzun kilo fiyatı bu yıl 15 kuruşa kadar düştü. Karpuzun sıcak havalarda soğutularak yenen bir meyve olduğunu bilinirken, bu yıl havaların serin ve yağışlı geçmesinin de tüketimi azalttığı ortaya çıktı. Serin ve yağışlı günlerde insanların karpuz yemek istemedikleri belirtilirken, serin geçen havaların karpuz tüketimini azalttığı görüldü. Önceki yıllarda karpuz üreticisinin hiç olmazsa masrafını kurtardığı bildirildi.
çiftçiler, “Nakliye fiyatları karpuzun tarla fiyatından pahalıya geliyor. Bu yıl üretici istediği fiyattan mahsulünü satamazken,. tüccar da havalar serin gidince karpuzu pazarlayamadı. Tüccarın aldığı karpuz elinde kaldı. Karpuz üreticisi de tüccarı da bu yıl kan ağlıyor" diye dert yandı.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0