Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Solhan açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaşanan üzücü olay dahil bugüne kadar 125 davaya müdahil olduğunu açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Solhan açıklaması
banner98
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaşanan üzücü olay dahil bugüne kadar 125 davaya müdahil olduğunu açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fatma Şahin’in talimatıyla Bingöl’e iki hukuk müşaviri ve bir sosyal hizmet uzmanı gönderildiği, hukuk müşavirlerinin ilk olarak Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na davaya müdahillik olmak için başvurduğu aynı dilekçede tutuksuz yargılamaya itiraz edildiğine işaret edildi.

Açıklamada, “Hukuk müşavirleri çocuğun yüksek yararını göz önünde bulundurarak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden 6284 Sayılı Kanun'a göre koruma kararı çıkartmıştır.


Karara göre; sanıkların mağdura yönelik olarak tehdid içeren söz ve davranışlarda bulunmaması, mağdur çocuğun bulunduğu konuta, okula yaklaşmaması, mağdur çocuğu iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeleri sağlanmıştır. Tedbir kararına sanıkların uymaması halinde zorlama hapis cezasının uygulanması karara bağlanmıştır.


Ayrıca sosyal hizmet uzmanı çocukla ve aileyle görüşerek psikolojik ve sosyal yönden durumlarını incelemiştir. Mağdur çocuğumuza ve ailesine bakanlığımız tarafından her türlü desteğin yapılması karara bağlanmıştır. Bakanlığımız bugüne kadar Bingöl dahil olmak üzere 125 davaya müdahil olmuştur. Müdahil olduğumuz 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden ceza verilmiştir. “ denildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0