Yok Artık!

Tokat’ta davul ve zurna çalanların sayısının azalması üzerine kurs başlatıldı.Tokat’ta kültürel etkinlikler başta olmak üzere düğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan davul-zurna kültürü her geçen gün azalıyor.

Yok Artık!
banner98
Tokat’ta davul ve zurna çalanların sayısının azalması üzerine kurs başlatıldı.

Tokat’ta kültürel etkinlikler başta olmak üzere düğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan davul-zurna kültürü her geçen gün azalıyor. Gelecek nesillere bu kültürün aktarılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi tarafından açılan kurs Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde başlatıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden kurslara mani olmaması için İmam Hatip Lisesi’nde akşam saatlerinde açılan kursta 200 saat asma davul, 172 saat zurna eğitimi verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ahmet Özdemir, halk oyunlarını canlandırmak, unutulmaya yüz tutmuş oyunları gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarmayı hedeflediklerini söyledi. Tokat’ta yeterince davul-zurna çalan yetişmiş elaman olmadığını gözlemleyerek harekete geçtiklerini belirten Özdemir, kursa başvurudan memnun olduklarını söyledi.

12 yaşında ustasının eline bakarak davul çalmayı öğrendiğini ifade eden Cemal Denli ise davul çalmak için bilgi ve yetenek gerektiğini söyledi. Kursa katılanlar da kültürü yaşatmak arzusunda olduklarının kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0