Doğu Ve Güneydoğu Bölge Baroları Batman’da Toplandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baro başkanları son dönemlerdeki süreç ve Cizre’de 9 gün devam eden sokağa çıkma yasağı gündemleri ile Batman’da toplandı. Cumartesi yapılması planlanan bölge baro toplantısı Cizre’de kaldırılan...

Doğu Ve Güneydoğu Bölge Baroları Batman’da Toplandı
banner98
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baro başkanları son dönemlerdeki süreç ve Cizre’de 9 gün devam eden sokağa çıkma yasağı gündemleri ile Batman’da toplandı. Cumartesi yapılması planlanan bölge baro toplantısı Cizre’de kaldırılan yasak nedeniyle bu güne ertelenmişti.
Baro başkanları ve Türkiye’nin bir çok yerinden gelen avukatlar yaşanan olayları ve ihlalleri yerinde görmek üzere Cizre’ye gitti. Cumartesi günü Cizre’de gözlemlerde bulunan bölge baroları bugün Batman’da toplandı. Batman’da bir otelde toplanan bölge baroları, Cizre’de yaşanan olayları ve hak ihlallerini değerlendirdi. Toplantıda konuşan Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, "Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak yarın endişelerimiz olan iç savaşlar olması durumunda herkes altında ezilecektir. 80 milyon insanın altında ezileceği bir projeden dönülmesi gerektiğine inanıyoruz. Halen de geç değildir, bu yanlıştan dönülmesi gerektiği hepimizin kararıdır. 80 milyon insanın arzusu da tekrar 2.5 yıl devam eden barış sürecine devam edilmesi, müzakere sürecine başlanması, bu sırada yapılan suçlarda faillerinin tespit edilip adalet önüne çıkarılması ve hak ettiği cezaların verilmesidir. Biz hukukçular da elimizden geleni yapacağız” dedi.
Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim de, işin vahametini ortaya koyma adına en önemli hususun yaşam hakkı olduğunu söylediklerini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0