Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu, Üsküdar Üniversitesinde açılıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfı’nın destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu düzenleyecek. Yaz Okulunda İslam araştırmaları alanında Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi dünyaca tanınmış isimler eğitim verecek.

Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu, Üsküdar Üniversitesinde açılıyor
banner98
 Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kerim Vakfı’nın destekleriyle Tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açacak.

Yaz okuluna yurt dışından Prof. Carl W. Ernst, Prof. Sachiko Murata, Prof. William C. Chittick, Prof. James Morris dersler vermek üzere davet edildi. Program Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosuyla gerçekleştirilecek.

Halka açık paneller gerçekleştirilecek


Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.

Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde metin incelemeleri yapılacak. Programda ayrıca tarihî mekânlara ziyaretler ve sinema okumaları da yer alacak.

Programın dili İngilizce


Programın dili İngilizce olmakla birlikte lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizceden Türkçeye simultane tercüme desteğiyle gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrenciler için ücretsiz konaklama imkânı sağlanacak.

Programa Türkiye ve yurt dışından lisansüstü öğrenciler, tasavvuf alanında çalışan araştırmacılar ve konuyla ilgilenenler 25 Haziran 2018 tarihine kadar müracaat edebileceklerdir.

Yaz Okuluna hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için:

//tasavvuf.uskudar.edu.tr/tr/duyuru/190/uluslararasi-tasavvuf-arastirmalari-yaz-okulu-basvuru-ve-kayit-duyurusu

Yaz Okulu Kapsamı


TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri dersi ve seminerler kapsamında


Carl W. Ernst, “Tasavvuf Çalışmalarında Yöntem”

Sachiko Murata, “Çincede İslâm Düşüncesi”

William C. Chittick, “Tasavvuf Teorisinde Esmâ-i Hüsnâ”

James Morris, “Fütûhat-ı Mekkiye Okumaları”

Mahmud Erol Kılıç, Osmanlıda İbn Arabi Şârihleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Kurumları

Arapça ve Osmanlı Türkçesi Tasavvuf Metinleri Yakın Okuma Dersleri


James Morris, İbn Arabi'nin Fütûhat-ı Mekkiye'sinden Okumalar

Emine Yeniterzi, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Muhammed Bedirhan, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0