BUMİAD GENÇLİK PLATFORMU 1 YAŞINDA

Bursa Mimar Mühendis İşadamları Derneği (BUMİAD) tarafından geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta hayata geçirilen BUMİAD Gençlik Platformu, birinci yılını geride bıraktı.

BUMİAD GENÇLİK PLATFORMU 1 YAŞINDA
banner98
 Kuruluş yıldönümümün Ramazan ayına denk gelmesi vesilesiyle BUMİAD Gençlik Platformu üyeleri, iftar programında bir araya geldi.

İftar ve kuruluş yıldönümü programı, BUMİAD’ın dernek merkezinde gerçekleştirildi. Programa; BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BUMİAD Gençlik Platformu Üyeleri ve Yazar Mustafa Atmaca katıldı.

“Ata’mızın söylemine sahip çıkıyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan BUMİAD Gençlik Platformu Başkanı Ayberk Ferik, “Burada sizlerle olmak mutluluk verici. Yeni arkadaşlarımızın da aramıza katılması bizleri gururlandırıyor. Biz, ‘bütün ümidim gençliktedir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün,  sözüne ışık tutmak için buradayız. Burada olmayan arkadaşlarımıza örnek olmak için buradayız. Yavaş yavaş büyüyoruz, daha da büyüyeceğiz. Umarım her şey daha güzel olur ve daha da geniş bir aile oluruz” dedi.

“Sizlerin fikirlerinden faydalanmak istiyoruz”

Sizler yakın gelecekte meslektaşlarımız olacaksınız, BUMİAD olarak, sizlere neler katabiliriz, sizlerin fikirlerinden nasıl faydalanabiliriz amacıyla geçtiğimiz yıl birlikte GENÇLİK PLATFORMU oluşturduk. Şimdi birinci yaşını hep birlikte kutlamanın onuru ve heyecanını yaşıyoruz.

“Büyük bir aileyiz”

BUMİAD’ın büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Efe, “BUMİAD Gençlik Platformu’ndaki üyelerin ilişkilerinin uzun soluklu olmasını dileriz. Siz, yarın, öbür gün okullarınızı bitirecek, her biriniz bir iş sahibi olacaksınız. Bu noktada karşılaşacağınız sorunlarının tartışıldığı ev çözüm bulabileceğiniz mekan BUMİAD olacaktır. Dolayısıyla sizlerin kendinizi şimdiden BUMİAD ailesinin bir ferdi olarak görmenizi arzu ediyoruz. Deneyimli BUMİAD üyeleri ile genç ve dinamik GENÇLİK PLATFORMU olarak bir aileyiz. Bizler deneyimlerimizi sizlere aktarırken, sizlerin engin fikirlerinden faydalanarak projeler ve ülkemizin geleceğine ışık tutacak politikalar üreteceğiz. Bu noktada sizlerin ne kadar önemli rol alacağınızı düşünmek bile büyük bir heyecan kaynağıdır.

“19 Mayıs’ı anlamak için etrafınıza bir bakın”

BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe’nin de yaptığı konuşmanın ardından Araştırmacı ve Yazar Mustafa Atmaca’nın söyleşisine geçildi.

Atatürk ve 19 Mayıs konulu bir söyleşi gerçekleştiren Atmaca, gençlere 19 Mayıs’ı en iyi şekilde idrak etmeleri tavsiyesinde bulundu. 19 Mayıs’ın, gençlerle beraber olunca daha da anlamlı olduğunu belirten Atmaca, “Ben 19 Mayıs’ın ne demek olduğunu biliyorum. 19 Mayıs nedir, bunu anlayın arkadaşlar. Bugün, bir devletimiz var. Bakın Suriye’den 4 milyona yakın insan geldi. Irak’a, bir çok Afrika ve Asya ülkesine bakın, özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda çok sıkıntılar var. İnsanın bir devleti olması ne demektir, devletsiz kalınca anlaşılmasın. Bunun ne olduğunu çevremizden görebiliriz. O nedenle bugün, var olan devletimizin nasıl olduğunu anlamak istiyorsanız, 19 Mayıs’ı anlamak zorundasınız. Bir devletimiz var, siz burada yemeğinizi yiyorsunuz, muhtaç değilsiniz, can korkunuz yok, mal korkunuz yok, buradan çıkınca evinize gideceksiniz, başkalarının silah ya da töhmeti altında, baskısı altında değilsiniz. İşte bu devleti anlamak istiyorsak, 19 Mayıs’ı anlamak gerek. 19 Mayıs’ı anlamak için 1915 Çanakkale’yi anlamak ve Mustafa Kemal’in dahiyane savunmasını, kahramanlığını, önder ve liderliğini anlamak gerekir. İşte yaşadığımız bugünü Çanakkale den başlayıp, 19 Mayıs ile sürdüren ve Cumhuriyet ile noktalayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz diyerek 1915 Çanakkale den 19.Mayıs.1919 a gelen süreci kronolojik olarak anlattı.

Söyleşinin ardından Yazar Atmaca, programa katılanlar için Bilinmeyen Çanakkale isimli kitabını imzaladı. Programın sonunda BUMİAD Başkanı Efe, Atmaca’ya BUMİAD şilti takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0