“Hız Limiti Arttırılmasın“

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yerleşim yerleri içinde hız sınırının 70 kilometreden 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan düzenlemeye katılmadığını söyledi....

“Hız Limiti Arttırılmasın“
banner98
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yerleşim yerleri içinde hız sınırının 70 kilometreden 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan düzenlemeye katılmadığını söyledi. Yıldırım, "Şehir içi trafiğinde özellikle hız sınırlarının artırılmasını şahsen doğru bulmuyorum." dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın Birimi'nden alınan bilgiye göre Bakan Yıldırım, yeni düzenleme ilgili, "50 kilometre olacak yer vardır, 100 olacak yer vardır, bunlar üzerinde çalışılabilir. Kademeli yapılabilir, yani her yerde standart 70 olmayabilir." ifadelerini kullandı. Trafiğe bu limitle çıkıldığında, 2 dakika 100 kilometre, 120 kilometreye çıkan araçların önünün, arkasının hep araba ile dolduğunu dile getiren Yıldırım, "Kaldı ki, şehir içinde fazla hız yapacak bir trafik rahatlığı da yok. Hız ile haha çok bilgiye, daha rahat erişirsiniz; ama yollarda hızı arttırdığınız zaman felakete adım adım yaklaşırsınız. İnternette hızı istediğiniz kadar artırın, bir problem yok. Şimdi yeni sloganımız: Trafikte hız felaket, internette, bilişimde hız berekettir. 'Yolların kralı olmaz, kuralı olur.' diyoruz, hep. Şehir içinde hız limitlerinin artırılmasına ben iyi bakmıyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0