“Hedefe birlikte yürüyeceğiz“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasisini olgunlaştıran, bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye'nin, geçmişten aldığı güç, büyük potansiyeli ve yaptığı muazzam atılımlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine her...

“Hedefe birlikte yürüyeceğiz“
banner98
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasisini olgunlaştıran, bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye'nin, geçmişten aldığı güç, büyük potansiyeli ve yaptığı muazzam atılımlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine her geçen gün daha da yaklaştığını söyledi. "Bizler de bunun bilinciyle birbirimize sıkı sıkıya sarılarak hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Gül, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Büyük Atatürk önderliğinde yürüttüğümüz istiklal mücadelesinin her safhası çetin geçmiş, alınan kritik kararlar, zafere giden yolu açmıştır. Sivas Kongresi’nin de bu süreçte kritik ve hayati bir yeri vardır." diyen Gül, Sivas’ta, Atatürk’ün "Milletin hakiki ve müntehap mümessilleri" dediği kongre üyelerinin, tarihi kararlara imza attığını hatırlattı.

    Kongrenin milletin seçtiği temsilcilerle toplanmasının mücadelenin milli iradeye dayanması ve milletçe yürütüldüğünü göstermesi bakımından da kayda değer olduğunun altını çizen Gül, Amasya ve Erzurum kongreler’nin ardından Sivas’ta alınan kararlarla milletin kayıtsız şartsız istiklali kabul ettiğinin tüm dünyaya ilan edildiğini, millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni müstakil bir devletin kurulacağının da işaretlerinin verildiğini ifade etti.

    Sivas Kongresi'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması başta olmak üzere birçok gelişmeyi doğrudan etkilediğini anlatan Gül, şöyle devam etti: "Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk’ün etrafında kenetlenmesi ve kendi kaderine sahip çıkmasıyla istiklal mücadelesi büyük bir zaferle sonuçlanmış, ardından Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyetle birlikte parlak bir geleceğe yelken açan Türkiye, kendisine yüksek hedefler koymuş ve bunun için ciddi adımlar atmıştır. Bugün demokrasisini olgunlaştıran, bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye, geçmişten aldığı güç, büyük potansiyeli ve yaptığı muazzam atılımlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır. Bugün geldiğimiz sevindirici seviyenin arkasında milletimizin dayanışması, vatan sevgisi, ortak bir ruhla güçlüklerin üstesinden gelme iradesi vardır. Bizler de bunun bilinciyle birbirimize sıkı sıkıya sarılarak hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas’ta ve diğer şehirlerde tarihi kararları alan değerli temsilcileri, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0