Fransa'da tarihi soygunun maliyeti 103 milyon Euro

Fransa'nın turizm kenti Cannes'da gerçekleştirilen mücevher soygununun maliyetinin 103 milyon Euro olduğu belirtildi.

Fransa'da tarihi soygunun maliyeti 103 milyon Euro
banner98
Fransa'nın turizm kenti Cannes'da gerçekleştirilen mücevher soygununun maliyetinin 103 milyon Euro olduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten Grasse savcılığı, Fransa tarihinin en büyük hırsızlık olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, çalınan mücevherlerin toplam değerinin 103 milyon Euro olduğunu aktardı. Savcı, Cannes'ın ünlü Carlton otelinde yapılan mücevher sergisinde gerçekleşen soygunun 1 kişi tarafından gerçekleştirilme ihtimalinin de güçlü olduğunu kaydetti.

Açıklamada, hırsızın tek başına hazırladığı planı hızlı bir şekilde uygulayarak soygunu gerçekleştiği kaydedildi. Pazar günü otelin giriş katında düzenlenen mücevher sergisine geldiği belirtilen hırsızın özellikle değerli taş, küpe ve altın yüzükleri alarak birkaç torba ile olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Hırsızın otomatik tabanca ile satıcıları tehdit ettiği kaydedilirken, yüzünü eşarp ile gizlediği ifade edildi.

Calton Hoteli'nin müdürü François Chopinet de otelin hiçbir personeli ya da müşterisinin hırsızlık olayıyla ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

Fransa tarihinin en büyük hırsızlık vakasında 34'ü çok değerli olmak üzere 72 mücevherin çalındığı aktarıldı. Çalınan mücevherlerin İsrailli milyarder Lev Leviev'e ait olduğu kaydedildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0