Suriye Sınırında Gerginlik!

Sınırda sabah saatlerinde meydana gelen gerginliklerle ilgili TSK açıklama yaptı.

Suriye Sınırında Gerginlik!
banner98
 Suriye sınırında bu sabah yeni bir gerginlik yaşandı. Gerginliğin kaynağı, kaçakcılık yapmak isteyen kalabalık bir gruptu. Ayrıntıları Genelkurmay Başkanlığı açıkladı.

Açıklamada, Türkiye-Suriye Hududunda 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 09.55'te Suriye istikametinden Türkiye istikametine doğru yaklaşık bin kişinin ilerlediği tespit edildi.

Bu kişilerin kaçakçılık maksadıyla hudut hattına doğru yaklaştığının tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, hudut hattında askeri araçlarla ile geçiş noktalarının kapatıldığı belirtildi.

Ayrıca, kaçakçı gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu.

İkaza uymayan kaçakçı grubun, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam ettiği ve devriye yolunda görev yapan araçları taşlamaya başladığının belirtildiği açıklamada, "Aynı anda, hudut hattının daha gerisinde görev yapan araç ve personelimize ise, sınırın Türkiye tarafındaki bir diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırıda bulunulmuştur"denildi.

Açıklamada ayrıca, kaçakçı grubunun dağılması maksadıyla, havaya uyarı atışı yapıldığı ve gruba göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahalede bulunularak dağılmaları sağlandiğina işaret edildi.

Grup dağıtıldığında olay bölgesinde, 100 adet bidon içerisinde 6 bin litre mazot bulundu. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0