"Esad, İsrail'le Yeni Devlet Pazarlığı Yapıyor"

İngiliz The Guardian gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın bölgede kurulacak yeni bir 'Alevi devleti' için İsrail'le pazarlık yaptığını öne sürdü.

banner98
 Kanlı iç savaşın 3 yıldır sürdüğü Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başkent Şam, Humus ve ülkenin batı sahillerini içine alan bir Nusayri devleti kurmak istediği öne sürüldü. İddiaya göre, Esad bu devletin kurulmasını tartışmak ve müdahalede bulunmamasını istemek için İsrail'e de bir temsilci gönderdi. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Suriye'de muhalifler ile rejim kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Suriye'nin parçalanması ile ilgili olarak gündeme gelen Alevi Devleti'nin kurulmasına destek verilmesi için Suriye, İsrailli yetkililer ile ilişkiye geçti 

The Guardian'da yayımlanan "Alevi nüfusunun olduğu bölgelerdeki Sünnilerin etnik temizlik korkusu" başlıklı makalede ilginç bir de ayrıntı verildi 

"ALEVİ DEVLETİNE İSRAİL DE DESTEK VERSİN" 

Habere göre son altı ay içinde bazı üst düzey Suriyeli diplomatlar, bölgedeki "düşman ülkelerle" Suriyeli Alevileri korumak için ilişki geliştirdi. Gazeteye göre, Suriye'de etkili bir diplomat, Beşşar Esad tarafından İsrail'e gönderilerek, eski İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Suriyeli diplomat, kurulması planlanan Alevi devletine İsrail'in de destek vermesi istedi. 

LİEBERMAN OLUMLU BAKIYOR 

Suriyeli diplomatın İsrailli meslektaşlarına kurulacak yeni ülkenin sınırlarının çizilmesi durumunda yersiz kalan insanların İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yerleşebileceğini söylediği belirtildi. The Guardian, Suriyeli kaynağına dayandırdığı haberinde, Lieberman'ın bu öneriye ters yanıt vermediğini, ancak geçmişte yaşanan bazı olayların aydınlatılması için bilgi istediğini ifade etti. The Guardian özellikle Humus gibi Sünni yoğunluklu bölgelerde, insanların büyük bir etnik temizlik politikalarıyla karşı karşıya kalma korkusu yaşadıklarını vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0