Roman Evlerini Yakan 19 Kişi Gözaltında!

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, 4 gün önce mahalle sakinleri ile Romanlar arasında çıkan olayların ardından, polis Güneştepe Mahallesi'ne gece yarısı operasyon düzenledi.

Roman Evlerini Yakan 19 Kişi Gözaltında!
banner98
 Merkez Osmangazi İlçesi Güneştepe Mahallesi'nde 4 gün önce bir Roman vatandaşın at pisliği yüzünden tartıştığı komşusunun 16 yaşındaki kızını pompalı tüfekle vurup yaralamasının ardından mahalle sakinleri, Roman ailelerin evlerinin camlarını kırıp at arabalarını yaktı. Yaşanan olayların daha da büyümemesi için çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi duruma müdahale ederken, yanan at arabaları da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olaylarla ilgili olarak 21 kişi gözaltına alınırken, Osmangazi Belediyesi ekipleri Romanlar'a ait atları topladı.

Daha sonra da kaçak yaptırılan 8 ev iş makineleriyle yıkıldı. Çevik kuvvet eşliğinde yapılan yıkımlar sırasında gerginlik yaşanması üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yıkımları durdurdu.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis tarafından olay gecesi gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Av tüfeği ile komşusunun kızını yaralayarak olayları başlattığı iddia edilen Erdem C. da önceki gece yaralama ve kaçakçılık suçlarından gözaltına alındı.

Soruşturmayı sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp bürosu ekipleri olay gecesi çekilen görüntülerden Romanların evlerine saldıran 19 kişi daha tespit etti. Dün gece yarısı yapılan operasyonlarda 4'ü yaşı küçük 19 kişi daha gözaltına aldı. Tespit edilen kişilere karşı operasyonların süreceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0