Başka Türlü İlişkiler Dönüyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak şehri belirlemek için gerçekleştirilen oylamada İzmir üçüncü olarak elendi.

 Başka Türlü İlişkiler Dönüyor!
banner98
Fransa'nın başkenti Paris'te EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak şehri belirlemek için gerçekleştirilen oylamada İzmir üçüncü olarak elendi. Finalde Rusya'nın Yekaterinburg şehriyle yarışan Dubai ise 164 delegenin 116'sının oyunu alaraku Ortadoğu'da EXPO'ya ev sahipliği yapacak ilk şehir oldu.

İzmir'in elenmesini değerlendiren İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise oylamada başka türlü ilişkilerin döndüğünü söyledi.

Aziz Kocaoğlu, "2015 EXPO'suna adaylığımızı açıkladığımız günden buyana dolu dolu 8 yıl geçti. EXPO'yu İzmir'e getirmek için uğraştık, ikinci oylamaya katıldık üçüncü olarak elendik. Bu oylamanın nasıl yapıldığı hepimizin malumu. Bu işi kaybettiğimize İzmir olarak, diğer adayların da aday olma özelliklerini faktörlerini elindeki olanakları değerlendirdiğimizde İzmir'in hepsinden kıyaslanamayacak kadar önde olduğunu, daha çok hak ettiğini hepimiz biliyoruz. Ama başka türlü ilişkiler dönüyor. Bu ilişkilerde bizim işmiz yok. Bu şekilde kazanmaktansa onurlu bir şekilde yarışta üçüncü olmak daha evladır." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin ikinci turda elenmesinin ardından, ilk 2 turu önde tamamlayan Dubai delegasyonunu tebrik etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0