Sosyal Devlet Nerede!

Kırıkkale’de 9 kişilik aile, kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle mahkeme kararı gereğince yaşadıkları evden tahliye edildi.

Sosyal Devlet Nerede!
banner98
Kırıkkale’de 9 kişilik aile, kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle mahkeme kararı gereğince yaşadıkları evden tahliye edildi.

Yenimahalle 220 Sokak’taki tek katlı bir evde yaşayan ve geçimlerini sokaklardan topladıklarını hurda malzemelerden kazanan aile, ev sahibinin başvurusu üzerine, kiralarını ödeyemedikleri için mahkeme kararı ile yaşadıkları evden tahliye edildi.

Havaların soğuduğunu, zaman zaman yağmurun yağdığını ve çok zorluk çektiklerini söyleyen aile fertlerinden Solmaz Kılıç, “Evin kirasını ödeyemedik. Elimizde avucumuzda hiçbir şey yok. Zamanında çocuklarımı ve torunlarımı büyütmek, onların karınlarını doyurmak için hırsızlık bile yaptım. Yeri geldi, ekmek çaldım. Yeri geldi ayakkabı çaldım. Tövbe ettim ve artık hırsızlık yapmıyorum. Devletimizden bizlere sahip çıkmasını, soğuk kış gününde sıcak bir yuvaya bizleri kavuşturmasını istiyoruz. Evde kalan 4 torunumdan 2’si engelli, diğerleri ise okula gitmiyor. Çocukların anneleri Çorum’da bir suçtan dolayı cezaevinde bulunuyor. Babaları ise yıllar önce ailesini terk edip gitti. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Komşularımızın destekleri ile ayakta durmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ailenin komşusu Fatma Olgun ise, soğuk hava nedeniyle insanların kapı önünde çadır içerisinde yaşamalarının üzüntü verici olduğunu belirterek, mahkeme kararı ile evlerinden tahliye edilen ailenin kendilerine hiçbir zararının bulunmadığı söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0