MUSTAFA DÜNDAR'DAN BÜYÜKŞEHİR'E YEŞİL IŞIK

Usta Gazeteci Necmi İnce'den yine çarpıcı bir köşe yazısıyla gündeme geldi. Bursa büyükşehir belediye başkanlığı için ismi geçenler ve Mustafa Dündar ile alakalı önemli bir değerlendirme sizlerle. İşte o köşe yazısı; MUSTAFA DÜNDAR'DAN BÜYÜKŞEHİR'E YEŞİL IŞIK

MUSTAFA DÜNDAR'DAN BÜYÜKŞEHİR'E YEŞİL IŞIK
banner98

Yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı…

Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için kulisler başladı.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili ORC firması bir anket paylaştı.

Ankette çıkan sonuçlar bir hayli şaşırtıcıydı!

İşte ORC ‘nin anketin ’deki sonuçları;

İlk sırada ankette %27,6 ile Mustafa Bozbey çıkmış.

İkinci sırada ise %24,2 Mustafa Dündar kendine yer bulmuş.

Üçüncü sıra ise % 17,5 mevcut Başkan Alinur Aktaş yer aldı.

Dördüncü sıra ise % 8,6 eski Bakan Hakan Çavuşoğlu var.

Beşinci sıra ise % 6,5 eski Bakan Faruk Çelik yer alıyor.

Altıncı sırada ise % 4,9 ile Prof. Dr. Emin Balkan yer bulmuş.

En son olarak ise yedinci sırada % 2,5 ile Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu yer almış.

Şimdi ORC’nin bu anketiyle bazı değerlendirmelerde bulunalım.

Öncelikle Nilüfer Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey’in çıkan sonuçla ilk sırada yer alması şaşırtıcı olmadığını düşünüyorum.

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Bozbey %2 ile seçimi kaybetmişti. O dönem şayet Demokrat Parti veya Saadet Parti ile de ittifak yapsaydı seçimi kazanabilirdi.

Hatta bu konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda yaptığımız bir programda sorduğum soru üzerine ‘’ gerekli dersi aldık Necmi bey’’ demişti.

Gerçi çok geç kalındı ve giden 5 yıl oldu…

OSMNAGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR FARKI

Gelelim bu araştırmanın ikinci sırasındaki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile ilgili analizimize.

Öncelikle Mustafa Dündar ile ilgili Ak Parti’nin kuruluş yıllarda görev yaptığı ve 2002 seçimlerinde Milletvekili olarak seçilen ve sonrasında da 3. Dönemdir Başkanlık yapmış başarılı bir siyasetçi profili var.

Özellikle Osmangazi Belediyesi ilçesinde yaptıkları (Panoroma 1453 vs.) halk tarafından takdir edilen ve Osmangazi’yi Türkiye’ye tanıtan bir siyasetçi olarak karşımıza çıkıyor.

Kendi sloganlarında İşimiz Gücümüz Osmangazi ile baştan sona şehrin sıkıntılarını ve sorunlarını çözmeye devam ediyor.

İşte bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Osmangazi Belediyesi Yunuseli, Hamitler ve Yenibağlar mahallesine hizmet verecek olan Macera parkının çalışına davetli olarak bizlerde gittik.

Âdete Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı gibi gazeteciler ilgili ve alaka gösterdi. Zaten Başkan Mustafa Dündar’da konuşmasında Bursa’ya ve Osmangazi’ye hizmet etmeye devam ettiklerini açıkladı.

Açıklamasında kentsel dönüşümler başta olmak üzere kalıcı eserlerle bir yenisini olarak Hamitlerde 50 bin meterekarelik alanla Macera parkı ile Bursa’mıza hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Tabiki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu başarılı olmasındaki en önemli destekçisi olarak teknik bir isim ve siyasetçi olan Jeoloji Mühendisi olan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in olduğunu hatırlatalım.

Gelelim Mustafa Dündar’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilir mi sorusunun cevabına?

Öncelikle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın tek eksik yanı olarak 3 dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapmasıdır. Yoksa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilebilecek en güçlü adaylardan birisi olduğunu düşünüyorum.

Zaten 2019 yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşına çıkan üç isimden birisiydi.

Tabiki bu kararı son karar mahiyetinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini aktaralım.

Yine Mustafa Dündar’ın adaylığı için öne çıkmasında bir başka faktör ise başta Bursa’ya Bakan olarak gelen Mustafa Varank’ın ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın Ankara’da tam destek verdikleri konuşulduğunu aktaralım.

Gelelim ORC anketinde 3. Sırada yer alan mevcut Başkan Alinur Aktaş’ın ile ilgili şahsi düşüncem bir daha aday gösterilmeyecektir.

Özellikle özel yaşantısı çıkan olumsuz haberler ve halka vaat edilen sözlerin gerçekleştirilmesi ve Bursa’nın sıkıntılarını ve sorunlarını çözmemesinden dolayı aday gösterilmeyeceği Ankara’da konuşulduğunu aktaralım.

Ankette 4. Sırada yer alan Hakan Çavuşoğlu’nun ise Belediye Başkanı olarak aday gösterilmesinin zor olduğu düşünüyorum.

Hem Bursa’lıların tam olarak tanımadığı ve muhtemel karşı adayların ise çok güçlü durumda iken onun aday gösterilmesi sıkıntılı olabilir.

FARUK ÇELİK YEREL’DE DENGELERİ DEĞİŞTİRİR

Bu ankette 5. Sırada yer almasına rağmen Bursa’daki yerel seçimlerin kaderini değiştirebilecek güçlü isimlerden biriside eski Bakan Faruk Çelik’tir.

Şayet şimdiki Artvin Milletvekili olan Faruk Çelik Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olursa seçimi kazanma sanşı daha fazla olabilir. Teşkilatcı kimliği ile Bursa’yı tekrar eski düzenine getirip Bursa’nın sıkıntılarını ve sorunlarını çözebilir. Hatta Ankara’daki bürokratları buraya getirecek tek isimdir. Ayrıca yine kulislerde şayet Bakan Faruk Çelik Büyükşehir’e aday olursa Mustafa Bozbey’in aday olmayacağı da konuşulduğu söyleyelim.

Gelelim listenin 6 sırasındaki Prof. Dr. Emin Balkan’a…

Öncelikle Emin hoca’nın şayet siyaset yapacaksa öncelikle tarafını belirlemesi gerekiyor.

Cumhur İttifakın’da mı yoksa Millet İttifakın’dan mı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacak buna karar vermesi gerekiyor.

Tabi ki Emin hocanın artı özelikleri kapsamında Bal-Göç Genel Başkanı olması ve halkla bütünleşik (doktor olması) sebebiyle de herkese yardımı dokunan oy alacak bir siyasetçi profili olduğunu söylememiz gerekiyor.

Ve son olarak ise ORC anketinde 7.sırda yer bulan İyi Parti’nin önemli siyasetçilerinden geçen dönem Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili olan Prof. Dr İsmail Tatlıoğlu’na….

İsmail Tatlıoğlu hoca’nın önemli artıları olarak Bursa’nın yerlisi olması, sıkıntılarını ve sorunlarını çok iyi bilmesi ve akademisyen olması da kendisini bir kaç adım öne çıkardığını söyleyebiliriz.

Bu arada İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ülke genelinde Belediye Başkanı Adayları çıkartacağız açıklaması İsmail Tatlıoğlu’nun önünü açabilir. Yoksa Millet İttifakı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Bozbey aday olursa onun gösterilmesi zor görünüyor. Aslında CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan gösterilmezse de Mustafa Bozbey’in Adaylık işi biraz zora girebileceğini söyleyebiliriz. Ama bu durum İyi Parti’ye Bursa’da İsmail Tatlıoğlu’nu Aday gösterilmesi için bir fırsat olabilir.

Tabiki bu yazdığımız değerlendirmelerde son kararı siyasi partilerin genel başkanları vereceğini aktaralım. Bizler sadece analizde bulunduk. Bakalım önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için kimlerin ismi çıkacak?

Unutmadan birde  herkesin anketçi ARGE olarak bilinen 28. Dönem Bursa Milletvekili Adayı Deniz Üzülmez’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olacağını şimdiden iletelim.

Bilmeyenler olabilir Deniz Üzülmez Ankara’da Milletvekilliği Danışmalığı başta olmak üzere Ankara’daki siyasetçileri ve bürokratları çok iyi bilen ve Bursa’yı da yakından takip eden bir siyasetçidir. Şimdilik bizden bu kadar. Bizi izlemeye devam edin…

Selam ve dua ile…

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2023, 13:40

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0