ALİNUR AKTAŞ'IN ALENAN HAKARETTEN NECMİ İNCE İÇİN AÇTIĞI DAVAYI'DA KABEYBETTİ!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ın İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi,Gazeteci,Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce ile ilgili 05.07.2023 yılında yazmış olduğu köşe yazısından dolayı jet hızıyla kamu görevlisine alanen hakaret davası açıldı.

ALİNUR AKTAŞ'IN ALENAN HAKARETTEN NECMİ İNCE İÇİN AÇTIĞI DAVAYI'DA  KABEYBETTİ!
banner98

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın T.C Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı kamu görevlisine alenen hakaretten yapmış olduğu şikayete Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki Basın ve Memurlar kavuşturma Cumhuriyet Savcısı Güray Selçuk Yıldız 'ın alanen hakaret suçundan şikayeti kovuşturma açarak  mahkemeye intikal ettirildi.


Bu şikayet sonrasında açılan mahkeme de İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi ,Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci ,Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce 19.12.2023 yılındaki Bursa'daki Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında gazetecilik faaliyeti kapsamında ifade, düşünce ve basın özgürlüğü kapsamında köşe yazısı yazdığını ve bu yazınında  bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ve siyasilerin bu tür eleştiri yazılarına teleranslı olması gerektiğini ve olsa olsa bu tür köşe yazılarında ağır eleştiri ve kaba söz olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve beraat talebinde bulundu.

Bu açıklama sonrası T.C. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada T.C Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vererek yazının ifade özgürlüğü kapsamında ve suçun unsurlarının oluşmadığı için beraat kararı verdi.

Bu kapsamda T.C Asliye Ceza Hakimi'de vermiş olduğu kararda Cumhuriyet Savcısı kararına katıldığı ve Sanık Necmi İnce için kamu görevlisine alenen hakarette davasından beraat ettiğini açıkladı.

İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi, Gazeteci, Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce yapmış olduğu açıklamasında basını susturmaya çalışan ve eleştiriye tahammül olmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın onlarca davadan birisini  daha kaybettini ve doğru bildiği konuları yazmaya devam edeceğini söyledi.
Ayrıca konuşmasında Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce hukukun üstünlüğüne inandığını ve hukukçu adayı olarak verilen bu kararlardan dolayı tarafsız hakim ve savcıları tebrik ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023, 14:13

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0