AK PARTİ İL BAŞKANI DAVUT GÜRKAN BİR DAVA DAHA KAYBETTİ!

İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi,Siyasal İletişimci, Gazeteci Yazar Necmi İnce yazdığı yazılardan dolayı Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'a karşı önemli bir dava daha kazandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI DAVUT GÜRKAN BİR DAVA DAHA KAYBETTİ!
banner98

Gazeteci Necmi İnce ManşetX Gazetesindeki yazdığı köşe yazısında bir dönem Bursa Kızılay Şube Başkanı olarak görev yapan Davut Gürkan ile ilgili "BURSA KIZILAY ŞUBE BAŞKANI DAVUT GÜRKAN FETÖ'CÜ MÜ?"  soruları içeren yazısına cevap vermek yerine dava açan Davut Gürkan açtığı davayi yine kaybetti. T.C Bursa  Asliye Ceza  Mahkemesindeki 2020 yılında açılan 
Hakaret suçu iddiası ile Gazeteci Necmi İnce hakkında açılan davadan beraat etti.

Sosyal medya hesabında gazeteci Necmi İnce yaptığı açıklamada "Adaletin er geç tecelli ettiğini ve en son yine Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'in 14 gün ABD olduğunu iddia eden ve o  süreçte yazdığım yazıdan dolayı hakaret olmamasına rağmen maalesef iktidar gücünü ve kamu gücünü de kullanarak 24 saat gözaltına alınarak nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği ne çıktım ve serbest bırakıldım.

Şimdi mahkemenin  verdiği bu kararla yazdığım yazıların hakaret olmadığını herkes görmüş oldu.

Ayrıca Davut Gürkan 'ın kaybettiği bu davada yakın dostu, Avukatı ve bu sebeplerden dolayı da İl Başkan Yardımcısı olan Kamil Bayramiç'in bu davada onu kamu görevlisi olarak göstererek avukat vekâlet parasını 17.900Tl kamuya ödettirmesi de ayrı bir tartışma konusudur.

Ayrıca Davut Gürkan 'ın benim ve başkalarının kul hakkına girerek sözde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak kulis yapmasını da Bursa kamuoyuna takdirne bırakıyorum' dedi.

İşte Gazeteci Necmi İnce'nin o dönem Kızılay Bursa Şube Başkanı olan Davut Gürkan ile ilgili yazdığı o köşe yazısını sizlerle paylaşıyoruz;

Bundan önceki yıllarda, AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, sanayici Davut Gürkan ile ilgili birçok yazı kaleme almıştım.

Hatta o dönemde, sağlıktan sorumlu olan Gürkan’ın, Bursa’da atadığı kişilerin çoğunun FETÖ’cu olduğunu gündeme getirmiştim.

O dönemde bana verdiği mülakatta, bir tane Fetö'cü aldığımı ve atadığımı ispatlayın, görevimden istifa edeceğim demesine rağmen, ben ispat edince istifa etmemişti.

Zaten sonrada gerek kalmadı. O dönem, AK Parti Bursa İl Başkanı olan Cemalettin Torun ve ekibi görevden alındı.

Özellikle o dönemde il başkanı Torun 'un görevden alınma sebeplerinden birisinin, FETÖCÜLERİN Avukatlığını yapmaktan olduğu iddia edilmişti.

Yine o il yönetiminde en çok konuşulan ve FETÖ’ye resmi kaydı olan bir başka il başkan yardımcısı Abdullah Duman olmuştu.

İŞTE bu olaylardan sonra siyasi ve ticari kıvrak zekâsı ile görev aldığı yıllarda Davut Gürkan, kendisiyle siyaseten çalışmak için AK Parti Bursa Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile yakınlaşarak bağlarını kuvvetlendirmişti.

İddialara göre, bu adımlar onun, Bursa Kızılay Şube Başkanlığına kadar getirilmesine neden oldu.

Hatta Bursa'da ilk kez bir sanayici Kızılay'a yönetici oldu.

Ama KADER' e bakın ki, şimdi de, Bursa Kızılay Şube Başkanı olan Davut Gürkan için yine iddialar hiç eksik olmuyor.

Kızılay Bursa Şubesi'ne Zaman Gazetesi eski muhabiri Adem Elitok'u kim veya kimlerin ricası üzerine işe aldınız?

Bu işe aldığınız kişi sonrasında Yunanistan'a sığınma hakkında bulunup kaçtı mı?

Yine göreve gelir gelmez Fetö'nün Bursa İmamı Cansun Sarıyıldız ile ailece görüşen ve bu görüşmeyi her yerde söyleyen ajans ve prodüksiyon firması ile hala çalıştığınız doğrumu?

Öncelikle FETÖ’den mahkemeye çıkmış ve hüküm giymiş birisini işe alması şaşırtan bir adımdı.

Hatta bu kurumun işleyişi ve etkinliği ile ilgili gerekli çalışmaları yapamadığı için hedef tahtasında olduğunu aktaralım.

Yine Bursa Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan ile ilgili, yıllar öncesi Zaman Gazetesine abone olduğu da, kendi kaldığı apartmanında gündem konusu olarak haber yapılmıştı.

Bir başka enteresan konu ise sanayici Davut Gürkan'ın özellikle FETÖ Terör Örgütünün güçlü olduğu ülkelere eskiden ziyaretler yapması ve kırmızı halılarla karşılanması da ayrı bir gündem konusudur.

Zaten pasaportuna bakılırsa geçmişte nerelere gittiği öğrenilmiş olur.

İşte bu yaşanan olaylardan sonra Bursa Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan'a soruyoruz FETÖ Terör Örgütü ile ilgili mücadele de, bu kadar olayların art arda yaşanması tesadüf mü?

Bana hiçte öyle gelmiyor.

Ayrıca bu Covid-19 hastalığı ve pandemi nedeniyle, ülkemizde bu kadar sıkıntılı günler, seferberlik hali yaşanırken, Kızılay personellerini ve yardımlarını sokaklarda yeterince göremediğimizi belirtmek isterim.

Mesela benim bulunduğum mahalleye hiç Kızılay ekiplerinin geldiğini görmedim.

İhtiyaç sahibi olan kişilere Kızılay ne kadar yardımcı oldu merak ediyorum.

İşin açıkçası yine Bursa Kızılay'ın bu kadar gayrimenkulü, kiracıları ve bağışçıları varken sembolik yardım yapmaları bana hiçte inandırıcı gelmedi.

Haa unutmadan birde bu kurumun basın danışmanı tarafından bize gönderilen bir haberde, işte sembolik yardımlarla ilgili fotoğraf ve haber servis edilmiş. Sonunda ise enteresan bir şekilde hesap numaraları verilerek, insanlardan yardım talebinde bulunulmuştu.

Bizim çocuklar bana söyleyince bende şaşırdım.

Yok canım olmaz böyle bir şey, sadece KIZILAY Genel Başkanlığı yardım alıyor, buradakiler neden alsınlar ki desem de, maildeki haberi görünce bende inandım.

Bursa Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan 'ın kurumun gelir giderlerini şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamasını bekliyorum.

Kime neden, ne kadar, ne için para veriliyor?

Personel giderleriniz ne kadar?

Gelirleriniz ne kadar?

Bunları acil kamuoyuna açıklamanızı bekliyorum.

Hatta bunları internet sitesinden aylık yayınlamanız gerekiyor. Öyle ben başkan oldum demekle, hizmet edilmez sn Gürkan!

Bakınız sizin kadar personeli ve geliri olmayan, Bursa 'da yeni kurulan Kalbiselim Derneği bu zamana kadar yaklaşık 5 bin aileye erzak, et ve fatura ödemesi yardımında bulundu.

Bu yardımlarından dolayı Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğlullar' ını ve yönetimini tebrik ediyorum.

Ama Bursa Kızılay Şube Başkanlığı ve ilçe şubeleri ne kadar yardıma muhtaç aileye ulaştı, merak ediyorum.

Şayet bu soruların cevabını Bursa Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan vermek isterse, kapılarımızın her zaman sonuna kadar açık olduğunu iletelim.

İsterseniz bir program yaparız, isterseniz röportaj yaparak sorularımıza cevap verebilirsiniz.

Bizden söylemesi..

Not:Gectiğimiz günlerde bu yazıyı yazmıştım ama bazı yeni bilgileri ekleyerek sizlere aktardım. Bakalım soruların muhatabı yine kafasını kuma mı gömecek? Göreceğiz...''dedi.

Bursa Medyasında yazılamayanları  yazan ve bir anlamda kamu görevini ifa eden cesur ve korkusuz olan  Gazeteci,Yazar,Siyasal İletişimci,Ekonomist Necmi İnce başta Fetö terör örgütü başta olmak üzere mağdur mazlum ve garibanların yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0