YAPTIKLARI RESİMLERİ TAÇ PERDELERLE SINIFLARINA TAŞIDILAR

Türkiye’de ev tekstilinin lider markası TAÇ, Toplum Gönüllüleri Vakfı ( TOG ) ortaklığı ile birlikte, ilk adımını Mardin’de attığı“Benim Renkli Sınıfım” projesiyle, çocukların yaptığı resimleri TAÇ perdelerle sınıflara taşıyor. Toplum gönüllüsü gençlerin verdiği eğitimler ve çocukların hayalleri ile şekillenen TAÇ perdeler sınıfları renklendiriyor.

YAPTIKLARI RESİMLERİ TAÇ PERDELERLE SINIFLARINA TAŞIDILAR
banner98

Türkiye’de ev tekstilinin lider markası TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı ( TOG ) ile el ele vererek geliştirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesi, yolculuğuna Mardin’den başladı.

Mardin’de, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun ilkokul bölümünde okuyan çocukların kendi yaptığı resimlerin TAÇ tarafından kendi üretim tesislerinde perdeye dönüştürülmesinin ardından perdelerin sınıflara takıldığı gün çocuklar ilk kez kendilerini hem eğitim gördükleri mekânda, hem de evlerinde hissettiler.

Benim Renkli Sınıfım” projesi; ilköğretim çağındaki çocukların gönüllülük, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artırarak çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda güçlendirmeyi; çocukların eğitim ortamını güzelleştirmeyi ve oluşturdukları resimlerden üretilmiş perdelerle sınıflarının renklenmesini, böylece çocukların okula olan aidiyet duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor.

“Sınıfları, çocukların renkli dünyaları ile süslüyoruz”

Mardin’de “Benim Renkli Sınıfım” projesinin ilk kez çocuklarla buluştuğu ve çocukların resimleriyle bezeli yeni perdelerin sınıflara asıldığı etkinlikte Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, projenin amaçlarını ve işleyişini anlattı.

“Çocuklarımızı hem mutlu etmek, hem de herkesin mutluluğu için sorumluluk üstlenmeye özendirmek istiyoruz. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) alanındaki köklü bilgi ve deneyiminden yararlanarak hazırladığımız projemiz çocukları yalnızca kendi resimlerinin bulunduğu ortamlarda ders yaparak mutlu etmekle kalmayacak, aynı zamanda onlara gönüllülük ruhunu kazanarak daha güzel bir yaşam için kendilerinin de sorumluluk almaları gerektiği anlatılacak,” diyen Altın, sözlerine şöyle devam etti: “Mardin’deki etkinliğimiz projemizin bir anlamda ilk tanıtımı niteliğinde. Yaz döneminde belirlenecek bir ilde Toplum Gönüllüsü gençler 5 günlük bir yaz programı uygulayacaklar. Programın ilk iki gününde çocuklara sosyal sorumluluk, gönüllülük, sivil toplum, daha güzel bir dünya için birlikte çalışma konularında eğitimler verilecek. Son üç gününde ise çalışma yapılan okulun fiziki şartları çocuklar ve yerel halkla birlikte iyileştirilecek ve yenilenecek.”

Çocuklar ve Toplum Gönüllüleri Yaz Kampı’nda buluşuyor

Proje yürütücüsü TOG adına Mardin’de ilk etkinliğe katılan TOG Genel Müdürü Jülide Erdoğan çocukları gönüllülük kavramı ile tanıştırmayı veçocukların okullarına olan aidiyetini artırmayı hedefleyen proje hakkında şöyle konuştu: Benim Renkli Okulum projesi ile hem gençleri güçlendirmeyi hem de çocuklara yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir alan açmayı amaçlıyoruz. Zorlu Tekstil ile birlikte hayata geçireceğimiz bu projenin yaz kampı sırasında Toplum Gönüllüsü gençler tarafından şekillendirilecek çeşitli etkinlikler, oyunlar ve ortak çalışmalarla çocuklar hem eğlenecek, hem oyun oynarken yeteneklerini geliştirecek, hem de bu çalışmalarla neler başarılabileceğini gören çocukların farkındalıkları artacak. Toplum Gönüllüsü gençler, 75.000’e yakın proje gönüllüsüyle Türkiye’nin 81 ilinde her yıl 1.900’e yakın proje gerçekleştiriyor. Bu proje kapsamında ise gençler vasıtasıyla 6 şehirde ve 24 okulda 1.440 çocuğa ulaşılması ve bu çocukların sınıflarının perdelerinin tasarlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

TAÇ ve TOG’un birlikte hayata geçirecek oldukları “Benim Renkli Sınıfım” projesi çerçevesinde projenin eğitim modüllerinin oluşturulması ve uygulama tekniklerinin ortaya çıkması için yaz aylarında hem çocukların hem de gönüllü gençlerin iştirak edeceği bir kamp organize edilecek. Yaz Kampı, yapılacak kurum içi çağrı sonucunda projeye gönüllü olarak katılan Zorlu Holding Tekstil Grubu çalışanları, TOG Gönüllüleri ve projenin yürütüldüğü okulların öğrencilerini bir araya getirecek.

TAÇ hakkında

40 yılı aşkın deneyimi ile Türkiye’deki ev tekstili sektörünün lider markası konumunda olan TAÇ’ın temelleri, ev tekstilinin geleneksel merkezlerinden biri olan Denizli Babadağ’da atıldı. Ev dekorasyon sanatına gönülden bağlı olan Zorlu Ailesi, üstün kalitesi ve zengin ürün çeşitliliğiyle tüketicisinin yüksek beğenisini kazanan ürünlerini 1974 yılında TAÇ markası altında birleştirdi. 1997 yılına kadar daha çok iç piyasada faaliyet gösteren TAÇ, bu tarihte Zorluteks Tekstil tesislerinin devreye girmesiyle kapasitesini artırarak ihracata başladı. Avrupa’nın en büyük ve en son teknolojiyle çalışan entegre üretim tesisleri ve kaliteden sıfır taviz ilkesiyle Avrupa markalarıyla rekabet edebilen TAÇ bugün yurt içinde olduğu gibi bölge ülkelerde de liderliğini sürdürüyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı hakkında

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), kurulduğu 2002 yılından bu yana, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, Türkiye’nin 81 ilinde üniversitelerde bir araya gelerek 133 adet öğrenci kulübü, topluluğu veya grubu olarak, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. 2017 yılında, 74.613 gencin katılımıyla 1.839 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, 825.920 kişiye temas etmeyi başardılar. www.tog.org.tr

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0