banner102

Türkiye’nin gözbebeği ASELSAN’da ikincil halk arz başlıyor

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şirketin ikincil halka arzı ile ilgili bilgilendirme toplantısında, dünya savunma sanayinin liderlerinden Türkiye’nin gözbebeği ASELSAN’ın; milletin hayali bir savunma ve teknoloji şirketi olarak ülke ekonomisine yaptığı katkıları dile getirdi

Türkiye’nin gözbebeği ASELSAN’da ikincil halk arz başlıyor
Özgün ve milli teknolojisiyle savunmadan sivil alanlara kadar ürünler geliştiren ASELSAN’ın şirket profili hakkında bilgiler paylaşan Görgün, “2017 yıl sonu itibarıyla net karını 1 milyar 388 milyon TL'ye ulaştıran ASELSAN'ın 2022 yılına kadar imzalanmış 7 milyar 500 milyon ABD doları tutarında sözleşmesi bulunmaktadır. 2017 yılında 784 milyon TL ihracat gerçekleştirdik ve çok kısa bir süre içinde çok daha yüksek rakamlara ulaşabileceğimize inanıyoruz. Gelecek 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Ciromuzun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayırarak en yüksek Ar-Ge harcaması yapan Türk şirketi konumundayız. Halka arzdan sağlanacak gelirin de yüzde 40’la en büyük payını yenilikçi teknolojilere ayıracağız” dedi.
ASELSAN, 1 milyar TL olan ödenmiş sermayesini 1 milyar 140 milyon TL'ye çıkarmak üzere toplam 140 milyon TL nominal değerli paylarını, mevcut ana ortağın yeni pay alım hakkını (rüçhan hakkını) kısıtlamak suretiyle halka arz ederek bedelli sermaye artırımı yapacak. Yüzde 84,58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan ASELSAN'ın halihazırda yüzde 15,3 olan halka açıklık oranının bu bedelli sermaye artışı sonrası yüzde 25,70'e çıkarılması hedefleniyor. Yeni paylar, bir lotu (1 lira nominal) 21,35-26,0 lira fiyat aralığında talep toplanmak suretiyle halka arz edilecek. Ortalama fiyat 23,68 liradır.

RESİMALTLARI

Resim1 (soldan sağa) OTURURKEN

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen, İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Okan Turan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsev Çipli, Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin, Ziraat Yatırım Genel Müdürü Fikrettin Aksu.

RESİM2 - AYAKTA (SOLDAN SAĞA) Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen, İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Okan Turan, Ziraat Yatırım Genel Müdürü Fikrettin Aksu.Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin, Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsev Çipli.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0