Şenlikler Sona Erdi

İnegöl'de cuma günü başlayan ‘Ertuğrul Gazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri’ sona erdi.

Şenlikler Sona Erdi
banner98
 Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen şenlikler, Çamlık alanındaki programla sona erdi. 
Finale AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz, “Bizim için Ertuğrul Gazi demek, beylikten imparatorluğa giden muazzam hamlenin hareket ve karar merkezidir. Bizim için İnegöl demek, engin bir vizyonla hedefini içe değil, dışarıya odaklayan, yüzünü kıtalara, coğrafyalara, kürenin her noktasına çeviren aziz ecdadımızın asırlarca sürdürdüğü hükümranlığın filizlendiği ve boy attığı cevherdir. Unutmayalım ki, İnegöl’ümüz Ertuğrul Gazi ocağının başlangıç noktalarından biri olmasının yanı sıra, atalarımızın sahip oldukları Türk kültür ve devlet mirasının daha da ileri taşınmasına beşiklik yapmıştır. İnegöl’ün fatihi Turgut Ap'i, Çavuşköy’de Samsa Çavuş, Hazmabey’deki Baykoca'yı, İshak Paşa Hazretlerini bu topraklarda temsil ediyoruz. Ertuğrul ocağı, önceki dönemlerin kısır kavgalarından, kardeşler arasındaki husumetlerden dersler çıkarmış, hepsinden önemlisi didişerek, çekişerek, bölünerek, ayrışarak, farklılaşarak büyük hedeflere ulaşılamayacağının farkına varmıştır. Bu bütünleştirici anlayıştır ki, birliği ve dirliği bozulmuş olan Anadolu coğrafyasında vücut bulan bir uç beyliğinden, çağ açıp çağ kapatan bir imparatorluğa ulaşılmasını temin etmiştir. Bu yolla ceddimiz, milli kimliğin yoğrulduğu asırlar içinde milletimizi her türlü tahribattan kurtarmış ve bugünkü varlığımızın köklü zeminini hazırlamıştır. Üç kıtaya yayılan hükümranlığın sırrı da bu milletleşme halinde aranmalıdır” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve Ertuğrul Gazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Kula’ya derneğe katkılardan dolayı şükran plaketi takdim edimldi. Bosna Hersek’ten gelen Kud Sloga Bikodze Derneği ile Azerbaycan Halk Cumhuriyeti ve İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği folklor ekipleri gösteri sundu. Halk Eğitim Merkezi ata savunma sanatı ve jujutsu ekibinin gösterisinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Korosu konser verdi. Davetlilere bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0