banner101

Çanakkale'de Hamile Kadın Eylemi!

Çanakkale'de, iskele meydanında bir araya gelen 'Bağımsız Direniş' grubu,'Diren Hamile' eylemi yaptı.

Çanakkale'de Hamile Kadın Eylemi!
 Çanakkale'de, iskele meydanında bir araya gelen 'Bağımsız Direniş' grubu,'Diren Hamile' eylemi yaptı. Grup üyeleri, hamile gibi görünür hale gelip, önce Amerikan futbolu oynadı ardından da 'Tayyip şaşırma. Sabrımızı taşırma' sloganı attı. 

Çanakkale'de Bağımsız Direniş adlı grup üyeleri, Tasuvvuf Düşünürü Ömer Tuğrul İnançer' in bir TV programında yaptığı açıklamaları üzerine, Eylem yaptı. Karınlarına yastık bağlayıp, hamile görünümü kazanan grup, iskele meydanında, üzerlerine 'Diren kondom', 'Diren hamile', Sıra kimde. Ayyaş, Asker, Sanatçı, Basın, Siyasetçi, İmam. Şimdi de anneler', 'Zindanda hamileliğe hayır', 'Arabası olmayan hamile kalmasın' ve 'İnsanın her hali güzeldir' yazılı dövizler asarak yaklaşık 1 saat boyunca 'diren hamile' eylemini sürdürdü. 

Çanakkale Bağımsız Direniş grubu adına Gizem Meşe, bir açıklama yaptı. Meşe,"Bağımsız direniş olarak, Ömer Tuğrul İnançer'in, 'Çalışan gebelere, evde otursunlar diye izin veriyorlar, sokaklara çıkıp gezsinler diye değil' şeklindeki çıkışını protesto ediyoruz. Onun zihniyetindeki insanlar da onu destekledi onu. Hamile kadını görenin aklına, o çocuk nasıl olur sorusu gelir akla dediler. Daha da ileri gidip, sokakta dolaşan kadınların amacı, müminleri yoldan çıkarmaktır dediler.


Oysa annelik değil mi dir, bir kadının ulaşabileceği en kutsal mertebe. ve sorarım. Bir kadın hamileyken gezemeyecek se ne zaman gezecek göğsünü gere gere. Sokaklarda gezmesi ayıp olanlar gebe kadınlar değil. Bu çarpık zihniyete sahip insanlardır. Kürtajı yasakladılar. Nasıl doğum yapacağımıza karıştılar, ve şimdi de bir kadının anne oluş sürecini ayıplayıp, evlerine kapanmalarını istiyorlar. Bilinsin ki bu sözler yüzünden her hangi bir şiddet doğarsa, bunun sorumlusu, Ömer Tuğrul İnançer' dir. Kadınlara yönelik hor görmenin haddi hesabı kalmamıştır. Bu beden bizimdir. ve dilediğince özgür yaşamak bizim en doğal hakkımızdır" dedi. Grup daha sonra olaysız dağıldı. 
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0