Kadın dernekleri aktif olacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Dağyenice, Doğancı ve Atlas Köyü kadınları derneklerini ziyaret etti.

Kadın dernekleri aktif olacak
banner98
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Dağyenice, Doğancı ve Atlas Köyü kadınları derneklerini ziyaret etti. Dernek üyesi kadınların yaptığı bölgeye has ürünlerin tadına bakan Vali Karaloğlu, Dağyenice Kadınları Derneğinin başlattığı kahvaltı servisine de destek verdi.

Vali Karaloğlu, Dağyenice Köyü Kadınları Derneği'nde Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteğiyle başlatılan ‘Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor’ projesi hakkında bilgi aldı. Kadın derneklerine verilen dikiş makineleriyle yapılan ve el işlemeciliğiyle süslenen havlu, peştamal ve mutfak önlüğü gibi ürünleri inceleyen Karaloğlu, önüne havlu monte edilmiş mutfak önlüğünü beğendiğini söyledi. Gittiği yerlerde çocuklara da yakın ilgi gösteren Vali Karaloğlu, oyuncak dağıttı.

Atlas köy meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Karaloğlu, kadınlar derneğine geçerek incelemede bulundu. Kadınların emeklerinin bu gibi derneklerle kaybolmadığına dikkat çeken Karaloğlu, “Önceki yıllarda emekleri arada kaybolup giderken artık bu gibi oluşumlar ve faaliyetlerle kadınlarımızın üretimleri ve el emekleri kendilerine, şehirlerine ve ülke ekonomisine katkı sağlar hale geliyor. Ancak bunun büyümesi ve gelişmesi için dernekler arasında bir rekabetinde oluşması lazım. Biz bu faaliyetlere her türlü desteği veriyoruz.” dedi.

Atlas Köyü Kadınları Derneği Başkanı Fatma Sevinç de, Vali Münir Karaloğlu’na dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, gelen misafirlere ürettikleri ürünlerden ikram etti.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0