Geyikli Baba türbe ve camii restorasyonunda sona gelindi

Bursa'nın Kestel ilçesi Babasultan Köyü'nde bulunan Geyikli Baba Türbesi ve Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Geyikli Baba türbe ve camii restorasyonunda sona gelindi
banner98
Bursa'nın Kestel ilçesi Babasultan Köyü'nde bulunan Geyikli Baba Türbesi ve Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Kestel Kaymakamı Cemil Aksak, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Özel İdare Kültür ve Turizm Daire Başkanı Şaban Kander ve İmar İşleri Daire Başkanvekili Hakan Bebek ile birlikte çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Osmanlının kurucularından Orhan Gazi döneminde yaşayan ve Azerbaycan'dan Bursa’ya gelen Geyikli Baba, vefatından sonra dergahının olduğu yere defnedilmiş. Orhan Gazi tarafından türbesi yaptırılan Geyikli Baba türbesinin yanında daha sonra camii inşa edilmiş. En son 1950 yılında bakım yapılan eserler zamanla bakımsızlıktan iyice kötü duruma gelmiş. Türbe ve cami, son olarak 28 Mayıs 2013 tarihinde İl Özel İdaresi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmasıyla yeniden restorasyona alındı.

723 BİN LİRALIK YATIRIM

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çelik, çalışmalarla ilgilis şu bilgileri verdi: “Halkımız tarafından gönül ehli olduğuna inanılan ve tarihimize not düşülen Osmanlının ilk dönemi ait türbe, camii ve çevre düzenlemeleri restorasyonu hızlı bir şekilde devam ediyor. Mali olarak yaklaşık 723 bin lira bir bütçe harcaması yapıldı ama gerekli görüldüğünde maliyet artışı da yapılabilir.” dedi.

Babasultan köyünde bulunan Geyikli Baba adına her yıl hayır olarak vatandaşların pilavlar döküp Mevlitler okuttuğuna dikkat çeken Çelik, bu nedenle restorasyon çalışmasının bir an önce bitirilip kullanıma hazır hale getirileceğin sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0