Tatlıses'i Kızdıran Sözler

Erol Köse, katıldığı bir TV programında İbrahim Tatlıses için 'Geçmişte uyuşturucu kullanıp, kumar oynardı' demişti.

Tatlıses'i Kızdıran Sözler
banner98
 Erol Köse'nin özel bir TV kanalında sanatçı İbrahim Tatlıses için kullandığı "İbrahim Bey'in adı çıkmış 70'e. Geçmiş dönemlerdekendisinin uyuşturucu kullandığı ve kumar oynadığı yönünde itirafları var" sözlerine ünlü türkücü İbrahim Tatlıses sert tepki gösterdi. RTÜK'e şikâyette bulunan ve özel hayatının ihlal edildiğini öne süren Tatlıses'i RTÜK uzmanı haksız, RTÜK üyeleri haklı buldu; yayıncıkuruluşa para cezası verildi.

PARA CEZASI VERİLDİ

RTÜK uzmanının konuya ilişkin değerlendirmesi Köse'den yana oldu. Uzmanraporunda sanatçıların özel yaşamlarının sınırlarının sıradan vatandaşlara göredaha geniş olduğu, onların hayatlarına ait ayrıntıların toplumu ilgilendirdiği kanısıyla özel yaşamlarının daha çok gündeme gelmesinin doğal olduğu vurgulandı. Ancak uzman görüşü Üst Kurul'da kabul görmedi. Kurul üyeleri RTÜK Kanunu'nda yer alan, "Haber insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez"maddesinden dolayı kanala para cezası verildi. Para cezasının miktarı kanalın reklam gelirine göre belirlenecek.

RTÜK DAHA ÖNCE DE  CEZA KESMİŞTİ


RTÜK daha önce özel hayatın gizliliğine aykırı yayın yapıldığı gerekçesi ile "Esra Erol ile Evlen Benimle" programından dolayı ATV'ye de ceza vermişti. Programda, eş arayan ve kocasından boşanma gerekçelerini anlatan kadının, kocasının evlendiği kadının ismini yayında söylemişti. Üst kurul, kocanın istememesine karşın yayında eşinin ismi verilerek ifşa edilmesinden dolayı yayıncı kuruluşa 460 bin TL idari para cezası vermişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0