Bursagaz'ın Çevre Konulu Bilgi Yarışması Başladı!

Sosyal sorumluluk bilinci ile Türkiye’den kazandığını yine Türkiye’nin gelişimi için kullanan Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, çevre bilincini arttırmayı amaçladığı bilgi yarışması sayesinde yine öğrencilerle buluşuyor.

Bursagaz'ın Çevre Konulu Bilgi Yarışması Başladı!
banner98
Türkiye’nin öncü doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Düzenlediği Liseler Arası Çevre Konulu Bilgi Yarışması ile çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan Bursagaz, bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın ilçe elemelerine Gürsu ilçesiyle başladı. Gürsu ilçesi eleme etabına, Özel Asiye Coşkun Anadolu Lisesi, Yıldız Tekstil Anadolu Lisesi, BTSO Endüstri Meslek Lisesi, TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Latif Dörtçelik Ticaret Meslek Lisesi, Zuhal Dörtçelik Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, İMKB Gürsu Anadolu Lisesi katıldı. Birinciliği Yıldız Tekstil Anadolu Lisesi kazanırken, İMKB Anadolu Lisesi 2’nci, Sağlık Meslek Lisesi ise 3’üncü oldu.
80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleşen elemeye konuk olan Bursagaz Genel Müdür Danışmanı ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirtti. Çerçi, "Çevre konulu bilgi yarışması, yeni neslin çevre hakkında bilinçlenmesi için uygun gördüğümüz bir proje. Umarım bilinçlenen nesiller çevreyi koruma hassasiyetine de sahip olacaklardır" dedi.
Yarışmadan önce konuşma yapan Gürsu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrul Döğen, "Bursagaz’ın eğitim ve çevre ile ilgili çalışmalarını devamlı takip ediyoruz. Çevre konusundaki hassasiyetlerini bu yarışmayla öne çıkarmış oluyorlar" diye konuştu.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen yarışmanın ara eleme turları Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde yapılacak. İlçelerde yapılan ara elemeler sonucu birinci olan 7 okul Mayıs ayında düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Final yarışı sonucunda 1’nci olan takıma 3 bin lira, 2’nci olan takıma bin 500 lira, 3’üncü olan takıma ise 750 lira ödül verilecek. İlk üçe giren okullara yazıcı hediye edilecek.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0