Bozbey Halkla Kucaklaştı!

Nilüfer’in demokrasi, eşitlik ve vicdan kenti olması için yeniden aday olan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Altınşehir Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek insan odaklı çalışmalarını anlattı.

Bozbey Halkla Kucaklaştı!
banner98

30 Mart yerel seçim çalışmalarına mahalle ziyaretleriyle devam eden Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Altınşehir Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sıkıntılara kulak verdi. 15 yıldır insan odaklı çalışmalar yürütüldüğüne  dikkat çeken  Bozbey, eğitim, bilim, kültür-sanat ve spor kenti Nilüfer’i demokrasi, eşitlik ve vicdan kenti yapmak için ana hedefler koyduklarını söyledi. Nilüfer’i vatandaşlardan aldığı destekle Türkiye’nin örnek ve lider kenti haline getirdiklerini kaydeden Mustafa Bozbey, yeni dönemde sosyal projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Bozbey, “Önümüzdeki dönem insan olarak hepimizin hava kadar, su kadar demokrasiye ihtiyacı var. Sosyal projeler kenti diyoruz. Dezavantajlı gruplara, çalışan annelere yönelik, gençlere ve yaşlılara yönelik hazırlıklarımız var. Bunları Mahalle Komiteleri vasıtasıyla sizlere önereceğiz. Vicdan kenti derken her yaş grubunun, engellilerin kentin bir başka noktasına ulaşabilir olması gerekiyor ve bu çalışmaları da sizlerle birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Batı Arıtma Tesisi’nin yaydığı koku hakkında da vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edildiğini söyleyen Mustafa Bozbey, “Bu bölgedeki koku sorunu ve sinek ilaçlama Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Fakat bu sorunun Büyükşehir’e ait olduğunu vatandaşlarımızın yüzde otuzu biliyor. Geri kalan yüzde yetmişlik kısım bu hizmetleri bizden bekliyor ve sorun çözülmediği için de bizi suçluyorlar. Büyükşehir basit bir sinekle mücadeleyi dahi çözemezken önemli teknik altyapı projesini çözmesi beklenemez. Dünyanın bir çok kentinde bu arıtma tesisleri şehrin tam ortasında koku yaymazken, Bursa’da bu sorunun önüne 12 metrelik duvar çekerek çözeceklerini düşünüyorlar” dedi. 

Nilüfer’i yönetmek için aday olanların yanlış üstüne yanlış yaptıklarını da belirten  Mustafa Bozbey, “Geçtiğimiz gün gazetelerden birinde adaylardan biri Nilüfer’in bütçesinin 900 milyon olduğunu söylemiş. Ben ilk ofis açılışımızda aday olanlara teklif ettim. ‘Gelin ilk önce bir Nilüfer’i tanıtalım, gezdirelim, bütçesini, projelerini ve nasıl bir kent olduğunu anlatalım dedik ama yanlış üstüne yanlış yapıyorlar” diyerek adayların Nilüfer’in bütçesinden haberlerinin olmadığını söyledi.

Altın Kafe’de düzenlenen toplantıda söz alan Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Ziya Güney de Batı Arıtma Tesisi’nin kuruluş aşamasından günümüz şartlarına gelene kadar izlenen politikaları ve mevcut belediye başkanının yanlış uygulamalarını değerlendirdi.

 


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0