Gemlik Asıl Atılımı Şimdi Yapacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik’e kazandırmayı hedefledikleri birçok yatırımın ilçe belediye meclisi tarafından engellendiğini veya geciktirildiğini söyledi.

Gemlik Asıl Atılımı Şimdi Yapacak!
banner98
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik’e kazandırmayı hedefledikleri birçok yatırımın ilçe belediye meclisi tarafından engellendiğini veya geciktirildiğini hatırlatarak, “İnşallah bu sicimlerde Gemlik’ten daha güçlü çıkacağız ve Gemlik asıl atılımı şimdi yapacak” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçim çalışmaları kapsamında Kumla ve Gemliklilerle bir araya geldi. İlk olarak Küçük Kumla’ya gelen Başkan Altepe, beraberindeki AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz ile birlikte esnafı ziyaret etti. Esnafa kırmızı karanfiller dağıtan Başkan Altepe ve beraberindeki çay bahçelerinde vatandaşlarla selamlaştı, sahilde oturan vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Gemlik'e geçen Başkan Altepe, burada da esnaf ziyaretlerinin ardından Balık pazarında düzenlenen nokta mitinginde vatandaşlara seslendi.
"BÜYÜK İŞLER BÜYÜKŞEHİRLE OLUR"
Geçtiğimiz dönemde Gemlik’e kazandırdıkları hizmetlerden örnekler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatepe ve Narlı Sosyal Tesisleri, Paşa Konağı restorasyonu, spor salonu ve spor sahaları, sahil düzenleme çalışmaları, meydan projesi, çarşı ve karsak derelerinin ıslahı ile Gemlik’te büyük bir değişim yaşandığını kaydetti. En önemlisi de deniz uçağı ile Gemlik’in sadece Türkiye değil dünya tarafından tanınan bir ilçe haline geldiğini dile getiren Başkan Altepe, “Büyük bütçeli işler ancak Büyükşehir Belediyesi ile olur. Bugün Haliç pırıl pırıl hale geldiyse bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla, İzmit Körfezi temizlendiyse yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla oldu. Bunlar büyük bütçeli işler. Şimdi sırada Gemlik Körfezi var. Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması için gerekli altyapı çalışmalarını zaten başlattık. Artık Orhangazi’nin kanalizasyonu Gemlik Körfezi’ne akmayacak” dedi.
"GEMLİK'TE GÜÇLÜ OLMAMIZ ŞART"
Yaptıkları çalışmalar kadar Gemlik’te yapmayı planladıkları birçok projesinin ise ilçe belediye meclisinde muhalefet engeline takıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bizden mezbaha istendi, ‘yer gösterin hemen yapalım’ dedik. Ancak muhalefetin direnmesi yüzünden yer planlara işlenemedi. Yine Terme’de boşa akan sıcak su var. Buraya ‘halkımızın kullanacağı havuz yapalım, hem de suyu değerlendirmiş oluruz’ dedik. Maalesef muhalefetin direnmesi yüzünden bunu da hayata geçiremedik. Bizim planladığımız işleri biran önce hayata geçirmemiz için Gemlik’te de çok güçlü olmamız gerekir ki hemen kararları alıp, uygulamaya geçelim. Bu üçlü bir sac ayağı. Hükümette, Büyükşehir’de ve ilçede çok güçlü olmamız lazım. Gittiğimiz her yerle bu ilgiyi görüyoruz. Halkımızın yoğun bir teveccühü var. İnşallah 30 Mart’ta sandıklar çiçek açacak ve Gemlik zaman kaybetmeden daha büyük yatırımlarla buluşacak” diye konuştu.
BALIKÇILIKTAN ZEYTİNE HER KONU BİZİM İŞİMİZ
Seçimlerin ardından yürürlüğe girecek yasa ise Büyükşehir’in kırsal kalkınmada önemli bir görev üstleneceğini ifade eden Başkan Altepe, “Artık Özel İdare ve il genel meclisi yok. Bundan böyle balıkçılıktan zeytinciliğe kadar kırsal kalkınmanın sağlanması da bizim işimiz. Bu özellikle köylerimiz için büyük avantaj. Çünkü Özel İdare geçtiğimiz yıl kırsala 20 milyon yatırım yaptı. Biz ise yasa gereği yatırım bütçemizin yüzde 10’unu yani bugünkü rakamlarla 120 milyon TL’yi kırsala aktarmak zorundayız. Bu da 1 yılda en az 6 kat daha fazla hizmet demektir. Köy yollarının yapımından, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine kadar her alanda projelerimizi hazırladık. Gemlik’in zeytini var. Bu zeytini daha verimli nasıl üretiriz? Dünya pazarlarına nasıl satarız? Hepsi üzerinde çalıştık, hazırlıyız. Seçimlerin ardından çalışmalara başlayacağız. Hem kırsalda hem de ilçe merkezindeki hızlı dönüşümü hep birlikte yaşayacağız. Ancak burada en önemli görev Gemliklilere düşüyor. Bizi büyük bir moralle göreve getirin ki daha güçlü ve moralli olarak bu hizmetlerin startını verelim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0