Bursa Ticaret Borsası, iş ve siyaset dünyasını iftarda buluşturdu

Bursa Ticaret Borsası (BTB), iftar yemeğinde iş, siyaset ve devlet protokolünü biraraya getirdi.

Bursa Ticaret Borsası, iş ve siyaset dünyasını iftarda buluşturdu
banner98
Bursa Ticaret Borsası (BTB), iftar yemeğinde iş, siyaset ve devlet protokolünü biraraya getirdi.
İftara AK Parti Milletvekili Önder Matlı, CHP Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

BTB Başkanı Özer Matlı, yemekte yaptığı konuşmada üye sayısı ve işlem hacmiyle kotasyona tâbi ürünleri bakımından ülkede bulunan ticaret borsaları arasında ilk sıralarda yer aldıklarını söyledi. Matlı, “BTB, kentimizin de önemli dinamiklerinden birisidir. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha yakın ilişki içerisinde olup varlığımızı daha yoğun hissettirmek istiyoruz. Bursa’nın meseleleriyle daha yakından ilgilenmek, Valiliğimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz'le, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişki içerisinde olmak istiyoruz.” dedi. Yeni yönetim olarak yeni döneme hızlı girdiklerini belirten Matlı, “Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla şehirdışında ana arterler üzerinde, ulaşılabilir noktalarda bir yere taşınma konusunu gündemimize aldık. Diğer yandan ipekçilikle ilgili çalışmalara öncelik verilmesi, bu konuda Bursa Valiliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla işbirliği ve ortak çalışma yapılması, tarım ve gıda sektörünün bütününe hizmet verecek şekilde donatılmış akredite bir laboratuvar kurulması da üzerinde çalışma başlattığımız diğer konular.” şeklinde konuştu.

Vali Harput ise, “BTB'nin omurgasını çiftçilerimiz oluşturuyor. Tarım sektörünün gelecekte ne kadar önem kazanacağını hepimiz biliyoruz. Onun için de tarım sektöründe güçlü olmak zorundayız.” dedi. Milletvekili Önder Matlı da birlik ve beraberlik içinde, yapılamaz denilenleri başardıklarını ifade etti. CHP Milletvekili Demiröz, Ramazan ayında oluşan kardeşlik ortamının diğer aylarda da sürmesini diledi. BTSO Başkanı Burkay ise şunları kaydetti: “Nerede üretim ve alışveriş varsa orada borsa oluşur. BTB de 89 yıllık köklü geleneğiyle kentimizin ticari yaşamının simgelerinden biridir. Daha iyi ve kaliteli hizmetle aktif piyasa aktörlerine fayda üretmeyi hedefleyen borsamız, artık Bursa için elini daha fazla taşın atına koymak, üyesi ve kenti için bugünün gerçeklerine göre yarının vizyonunu oluşturmak zorundadır.”
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0