Antrenör Gelişim Semineri Düzenlenecek

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, birçok akademisyenin katılımıyla 'Antrenör Gelişim Semineri' düzenleyecek.

Antrenör Gelişim Semineri Düzenlenecek
banner98
Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, birçok akademisyenin katılımıyla 'Antrenör Gelişim Semineri' düzenleyecek.

Antrenörlerin daha verimli çalışmaları, yeni bilgi ve donanım ile gençlere daha faydalı olmaları, bilgi ve birikimlerini öğrencilerine aktarmaları amacıyla Akpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenecek seminer, 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Antrenörlerin çalıştırdıkları sporcuları yakından tanıma, sporculara ne şekilde davranılacağı, çalışma yöntemleri, antrenman bilgisi ile sporcunun nasıl besleneceği, sporda sağlık ve son bilimsel bulguların ele alınacağı 2 günlük seminere çok sayıda akademisyen katılacak. Tüm antrenörler, sözleşmeli spor uzmanları, sportif eğitim uzmanları ve gençlik liderleri yanı sıra isteyen kulüp antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin de katılacağı seminerde akademisyenler uzmanlık alanlarıyla ilgili birçok konuyu masaya yatıracak.

2 GÜNDE 8 SUNUM YAPILACAK

Seminer, açılış konuşmalarının ardından Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Acar’ın ‘Antrenman Bilgisi’ sunumuyla başlayacak. Yine Doç. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz’ın ‘Sporcularda Beslenme’, Prof. Dr. Füsun Öztürk Kuter’in ‘Spor Eğitiminde (Yaş Guruplarına Göre) Psikolojik Yaklaşımlar’ ve Dr. Okan Gültekin’in de ‘Sporda Beceri Öğrenimi ve Yetenek Seçimi’ adıyla yapacağı sunumların ardından seminerin cumartesi ayağı tamamlanacak.

Pazar günü ise Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin’in ‘Spor Fizyolojisi’ sunumuyla başlayacak seminer kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de ‘Sporda Liderlik ve Motivasyon’ adıyla bir sunum yapacak. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Şekir’in ‘Ergojenik Yardımcılar, Doping ve Spor Yaralanmaları’ ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk’un ‘Sporda Etik Değerler ve Takım Ruhu Oluşturma’ sunumlarının ardından seminer sona erecek.

ÖNCE TEORİK SONRA UYGULAMA SINAVI

Antrenörlerin genel fiziksel performansı, bilgi ve beceri durumlarını değerlendirmek için 21 Eylül Cumartesi günü Olimpik Atletizm Pisti, Olimpik Yüzme Havuzu ve Çekirge tenis kortlarında önce teorik sonra uygulama sınavı yapılacak. Antrenörlerin teorik sınavı Olimpik Yüzme Havuzu Çok Amaçlı Salonu’nda uygulama sınavı Olimpik Atletizm Stadyumu, yüzme sınavı Olimpik Yüzme Havuzu ve tenis uygulama sınavı da Çekirge tenis kortlarında olacak. Yüzme antrenörleri ve cankurtaranlar serbest 100 metre yüzme testinden, tenis antrenörleri tenis testinden ve diğer antrenörler de 800 metre dayanıklılık testinden değerlendirmeye alınacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, geçen yıl başlatılan programın daha planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Şahin, “Amacımız geleceğimiz olan çocuklara yön verecek antrenörlerimizin kendilerini alanlarında daha ileriye taşımaları ve ilerleyen bilimin ışığında da bilgi birikimlerinin yenilenmesinin sağlanmasıdır. Bu çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0