Sağduyu Camide Felaket Çıkmasını Önledi

Fatih Camii’nde imamın hutbe okuduğu sırada mihraba çıkan bir şahıs olay çıkardı.

Sağduyu Camide Felaket Çıkmasını Önledi
banner98
Fatih Camii’nde imamın hutbe okuduğu sırada mihraba çıkan bir şahıs olay çıkadı. Asker olduğunu öne süren bıçaklı şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Cemaatin sağduyulu davranmasıyla büyük bir provokasyonun önüne geçildi. Şahıs ise çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, Fatih Camii’nde imamın hutbe okuduğu sırada gerçekleşti. İddialara göre, elinde bıçak olduğu belirtilen bir kişi imamın namaz kıldırdığı mihraba yöneldi. ‘Askerim’ diye bağıran şahıs “Cemaat bana sahip çıksın” şeklinde bağırmaya devam etti. Bu sırada camide bulunan 15-20 kişilik grup, şahsa küfürler ederek cemaati provoke etmeye çalıştı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan şahıs camiye giren çevik kuvvet ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan eylemci camiden çıkartıldı.

Camide bulunan cemaatin sağduyulu davranmasıyla provokasyonun önüne geçildi. Olayı anlatan vatandaşlar, bunun 28 Şubat döneminde yaşanan olaylarla benzerlik taşıdığını ve komplo olduğunu iddia etti. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

OLAY VATANDAŞ KAMERASINDA

İçerde yaşanan olay vatandaşlar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, şahsın mihrapta bağırdığı duyuluyor. Cemaatin de ona tepki gösterdiği görülüyor. Çevik kuvvet polislerinin camiye girerek şahsı gözaltına almaları da görüntülerde yer alıyor.





Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0