68 Günlük Grev Sona Erdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 8 Temmuz'da başlayan darphanedeki grevin bugün itibari ile sona erdiğini açıkladı.

68 Günlük Grev Sona Erdi
banner98
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 8 Temmuz'da başlayan darphanedeki grevin bugün itibari ile sona erdiğini açıkladı. Çelik, 249 işçinin çalıştığı darpahanede 68 gündür devam eden grevin uzun çalışmalardan ve uzun müzakerelerden sonra mutlu sona ulaştığını bildirdi.

Çelik, Türk-İş yetkilileri ile birlikte bakanlıkta yaptığı basın toplantısında darphanedeki grevin sona erdiğini açıkladı. Konuşmasının hemen başında 2013 yılında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelere değinen Bakan Çelik, sözleşmelerin diyalog ve müzakerelerle imzalandığını hatırlattı.

Darphanedeki grevle ilgili görüşmelerde mutlu sona ulaşıldığını aktaran Çelik, “Bugün 249 işçimizin çalıştığı darphane diye bilinen Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü bünyesindeki 68 gündür devam eden grevin sonlandırılmasıyla ilgili gerek Basın-İş Sendikası başkanı Yakup Bey, gerekse Kamu-İş temsilcisi Erhan Bey, uzun bir çalışma yürüttüler. Türk-İş Genel Başkanı ve Mali Genel Sekreterleri ile ben de aracı olarak Kamu-İş ve Basın İş arasındaki görüşmelere müdahil olduk. Uzun çalışmalardan sonra bazen gecelerin ilerleyen saatlerine kadar varan müzakerelerden sonra mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Bugün itibariyle imza altına alınacak olan bir protokol ile darphanedeki grev son bulmuştur.” diye konuştu.

EN YÜKSEK NET MAAŞ 3 BİN 294 TL'YE YÜKSELDİ

Bu çalışmaya katkı sunan tüm taraflara teşekkürlerini sunan Çelik, darphanede çalışan 249 işçi için de hayırlı olması temennisinde bulundu. Anlaşmanın içeriği ile ilgili olarak bilgi veren Bakan Çelik, çerçeve protokole ilave olarak devam teşvik primlerinde yüzde 3’lük bir artışın sağlandığını ve yine sendikanın talepleri doğrultusunda işçilerin lehine iyileştirmelerin yapıldığını söyledi. Çelik, bu artışlar neticesinde işçilerin cebine girecek olan aylık net ücretler hakkında da bilgi verdi. Çelik, en düşük ücretin 2 bin 371 92 T’ye, ortalama net ücretin 2 bin 764 TL’ye, en yüksek net ücretin ise 3 bin 294 TL’ye yükseldiğini bildirdi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar da 2 aydır devam eden grevin defalarca yapılan müzakereler sonucunda bu noktaya geldiğine işaret ederek, emeği geçen başta Bakan Çelik’e ve sendika temsilcilerine teşekkür etti.

EMEKLİLERE BANKA PROMOSYONU MÜJDESİ

Bir gazetecinin emeklilere banka promosyonu konusunda bankalarla görüşme takvimini sorması üzerine de Bakan Çelik, şöyle cevap verdi: “Önümüzdeki hafta banka yetkilileri ile biraraya geliyoruz. Bu görüşmeden yapılan genel değerlendirmelerden çıkacak neticeyi de sizlerle paylaşırız. Umarım hayırlı ve emeklilerimizin beklediği neticeyi elde etmiş oluruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0