520 Seyyah Genç Bursa'ya Geldi!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın liderliğinde gerçekleştirilen "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" Projesi'nin ilk seyyahları Bursa'ya geldi.

520 Seyyah Genç Bursa'ya Geldi!
banner98
 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın liderliğinde gerçekleştirilen "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" Projesi'nin ilk seyyahları Bursa'ya geldi. 

Proje kapsamında 13 ilden gelen gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri tarafından karşılandı. 

13-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. dönem kapsamında Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı yakalayan gençler, Osmangazi ve Orhangazi'nin türbelerini ziyaret etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa'nın Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan tarihi ve turistik bir kent olduğunu hatırlattı. Gençleri Bursa'da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Şahin, "İlimizde Kayseri, Düzce, Karabük, Denizli, Afyonkarahisar, İstanbul, Ankara, Isparta, Konya, Aydın, Aksaray ve İzmir'den gelen toplam 520 genci ağırlayacağız. 4 gün boyunca Bursa'yı gezeceksiniz. Sizlere öğretmenleriniz, rehberler ve 10 tane lider eşlik edecek. Her türlü isteğinizi bize iletebilirsiniz." dedi. 

Şahin, gençlere şanslı bir dönemde yaşadıklarını belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere bu tür organizasyonlarla güzel fırsatlar sunduğuna dikkat çekti. Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için Bakan Suat Kılıç'ın her türlü olanağı sunmaya çalıştığını da kaydeden Şahin, şunları ifade etti: "Her biriniz artık birer kültür elçisiniz. Bakanlığımız bu güzel olanakları size sunuyor. Görüyorsunuz ülkemizde her alanda büyük gelişmişlik var. Bizim gençlik dönemlerimizde ekonomik sıkıntılar nedeniyle müsabakalara gidemiyorduk.


Ben spor yaptığım dönemde şampiyon olurduk bize madalya yerine kağıt belgeler verilirdi. Devletin gücü yoktu, madalya veremiyordu. Şimdi ise yurtdışı kampları, yurtdışı gezileri, kültür programları ve gelişim programlarıyla dünyanın 7 coğrafyasına sizleri yetiştirmek için gönderiyor. Şu anda yurtdışından Gemlik'e gelen 260 tane sizin gibi misafirimiz vardı. Onları Çanakkale'ye uğurladık. Bu güzelliklere sizler sahip çıkarak daha ileriye taşımalısınız. Bu ülkenin değerlerine, birliğine, bütünlüğüne ve güzelliğine sahip çıkacaksınız. Kendinizi daha iyi yetiştireceksiniz. Size bu emaneti teslim edeceğiz. Sizler daha ileriye götüreceksiniz 
." 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ise geçmişini bilmeyenlerin geleceği kuramayacağını söyledi. 

Bu arada her dönem 520 olmak üzere 4 dönem boyunca toplam 2 bin 80 genci ağırlayacak olan Bursa'dan da bin 720 genç 1 Temmuz'dan itibaren 10 farklı ile gönderiliyor. Toplam 7 dönemi kapsayan projeyle 5 Eylül'e kadar Bursalı gençler Ankara, Denizli, Bartın, Kastamonu, Isparta, Manisa, Konya, İzmir, Çanakkale ve Aydın'a gönderilecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2013, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0