Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi İstanbul'da!

Hüseyin Avni Botsalı, İstanbul'da istişarelerde bulunduktan sonra Ankara'ya gitti.

 Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi İstanbul'da!
banner98
 Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı istişarelerde bulunmak üzere Kahire'den İstanbul'a geldi. Büyükelçi Botsalı'yı taşıyan Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı, saat 12.20'de Atatürk Havalimanı'na indi.  Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Botsalı'nın, THY'nin tarifeli uçağıyla saat 14.00'da Ankara'ya gitti. 

EMİR GÜL VE ERDOĞAN'DAN 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri doğrultusunda, gelişmeler konusunda istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldiğini belirten Botsalı, bugünün cuma olması dolayısıyla Mısır'da kritik bir gün olduğunu söyedi. 

"UÇURUM KAPATILAMADI" 

Botsalı, "Cuma günleri biliyorsunuz halkın camilere indiği gün. Dün cenazeler kaldırıldı. Aileler, kitleler çok acılı. Bir tek Kahire değil, bütün ülke acılı. Devletle vatandaş arasındaki uçurum kapatılamadı. Kahire'de derin ve üzücü bir sessizlik var. Biliyorsunuz sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve çok güçlü bir şekilde uygulanıyor. Sabah saatlerinde havaalanına girişler sorun olmadı ama tüm ana kavşaklar, bütün ana caddelerde, hassas bölgelerde güvenlik kuvvetleri, polisle birlikte konuşlanmış durumda. Tren seferleri askıya alınmış durumda. Halkın kitlesel bir nümayiye yeltenmesi istenilmiyor. Ümit ve temenni edilir ki, bu acılar tekrarlanmasın, Mısır bir an evvel sivil yönetime, demokratik işleyişine geri dönsün, yaralarını sarmaya başlasın. Türkiye'nin temennisi budur. Bundan sonrasını izninizle Dışişleri Bakanlığı'na bırakmak istiyorum."
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2013, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0