Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Törenine Başbakan Canlı Bağlanacak!

Adana Yüreğir Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.

 Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Törenine Başbakan Canlı Bağlanacak!
banner98
 Adana Yüreğir Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da yapılacak '3. Büyük Kentsel Dönüşüm Hamlesi' töreninde Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları da canlı olarak yayınlanacak. Törene Adana protokolü ve vatandaşlar da katılacak. Yüreğir'de 9 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan, "Toplam 96.7 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşümle 12 bin konut yapmayı hedefliyoruz." dedi. 

İlçedeki bina stokunun 47 bin olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Mevcut binaların büyük bölümü deprem riskiyle karşı karşıya. Bunun önüne geçmek için kentsel dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla Kışla Mahallesi'nin tamamı, Başak, Serinevler, Karacaoğlan, Yavuzlar, Akıncılar ve Cumhuriyet mahallelerini Yüreğir, Köprülü ve Sinanpaşa mahallelerinin tamamı da Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi." şeklinde konuştu. 

Kışla Mahallesi'nde 60 dönümlük alanda 324 konutun yıkılacağını, yerine 786 konut ve 43 işyeri yapılacağını belirten Başkan Çelikcan, "Binaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız daracık sokaklardan kurtulup yeşil alanı bol, içerisinde her türlü sosyal donatıları bulunan modern konutlara yerleşeceklerdir." ifadelerini kullandı. 

Kışla Mahallesi'nde yapılacak binalar hakkında bilgi veren Başkan Çelikcan, "2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 tip daire yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin birçoğu borçlanmadan yeni konutlarına kavuşacaktır. Geriye kalan konutlar ise 13 yıl vadeli olarak satışa sunulacak. Burası örnek bir yaşam alanı olacak." diye konuştu. Başkan Çelikcan, Kışla Mahallesi'ndeki yarın 16.00'da yapılacak törene bütün vatandaşları davet etti.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2013, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0