banner101

Rumeli Derneği Calışmaları

Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sami Erçin geçtiğimiz günlerde basında yer alan “Adı Var Ama Ne Tabelası Ne De Lokali Var” adlı habere istinaden bir basın açıklaması yaptı.Sami Erçin, yaptığı açıklamada,...

Rumeli Derneği Calışmaları
Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sami Erçin geçtiğimiz günlerde basında yer alan “Adı Var Ama Ne Tabelası Ne De Lokali Var” adlı habere istinaden bir basın açıklaması yaptı.
Sami Erçin, yaptığı açıklamada, görsel basında derneğimizin lokal mevzuatını gündeme alan İhlas Haber Ajansının (İHA) yapmış olduğu haberi sosyal medya kanalı ile okudum okuduğunu belirtti. Rumeliler Derneği Başkanı olarak habere hem üzüldüğünü, hem de sevindiğini söyleyen Erçin, “Çünkü bu bilgileri ancak bizlere yakın olan birilerinin yazdığını biliyor ve tahmin ediyorum. Yönetim olarak 2010 yılında kurulmuş olan derneğimizin kurulduğundan beri görev yapan bizler biri mahallede, biri çarşıda olmak üzere iki tane lokal açtık. Bu lokal üyeleri olaylarına sahip olma olayı ile yaşar. Kira hükümlülüğü meselesi gündeme geldi bunu çekebildiğimiz kadar çektik. Çarşıda iki lokal açtık her iki lokalimizin üyeler ve insanlarımız derneğimizin yaşaması açısından hiç biri yardımcı olmamıştır. Bizler üçüncü ve dördüncü kuşak muhacirleri olarak gerekeni yaptığımıza inanıyoruz. Bizlere her konuda yardım eden insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Ancak, tenkitlerini bile açıkça yapmayan deve kuşu misali kendini saklayanlara bir sözümüz var. Bu işin neresindesiniz” dedi.
“SAVAŞ SONRASI 1924 YILINDA VATANIMIZA GÖÇ EDEN DAHA SONRA HAYAT MÜCADELESİ YAPANLAR BUGÜN YOK”
Savaş sonrası 1924 yılında vatana göç eden, daha sonra hayat mücadelesi yapanların bugün olmadığı belirten Erçin, ”Her şeyimizi, temelimizi Mustafa Kemal’e borçlu olduğumuzu unutanlardan değiliz. Zorluklara rağmen kurucu başkanıyla beraber kurulduğu andan itibaren dernekte görev almaktayım. Derneğimizi her zeminde temsil etmeye çalışıyor ve bizlere her konuda yardımcı olan idarecilere, yöneticilere ve iş adamlarına teşekkür ediyorum. Bizler bu bayrağı yere düşürmeme çabasındayız ve bayrağı ileriye götürecek olan herkese kapımız açıktır. Bayrağı teslim etmeye de hazırız. Kuruluş çalışmalarından beri görev yapan tüm yönetici ve bizlere yardımcı olan üyelerimize tekrar ediyorum sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Derneğimizin eski yöneticilerden Haydar Aksu’nun binasında büro olarak kullanıyoruz. Bizim derneğimizin lokal meselesi gündeme getirildiği zaman üzüldüğümüz konu adreslerini de verdim. 4 yıl 2 lokal açılmış, lokal ekonomik meselelerle bir de Dernekler Masasının belli bir prosedürü neticesinde lokalde dernek binası olmayacağı için bu sefer iki bina olması lazım gerektiğini söyledik. Lokal ayrıca derneğin tekrar idari bürosunun olması lazım gerektiğini söylediler. Biz de ilk etapta bunları bize gösterilen teveccüh neticesinde arkadaşlar belirli bir noktada bizleri idare ettiler. Ama baktık gördük ki, hem resmi hem gelir düzeyinde bazı hareketler daha da maddi konular daha da kiranın neticesinde daha da ileriye gideceği için lokalimizi kapattık. Dernekler masasına o büronun adresini bildirdik. Durum bundan ibarettir. Benim üzüldüğüm konu, genelde derneklerin nasıl yaşadığını bizlerden daha iyi bilen insanlarsınız” dedi.
“GENÇLERİMİZ KONGRELERDE TAŞIN ALTINA ELLERİNİ KOYMASI LAZIM”
Kongrede genç arkadaşların taşı ellerinin altına koyması lazım gerektiğine inandığını belirten Erçin, “Geçmişteki arkadaşlarımız bunları yaptığı zaman biz büyük olarak onlara destek olduk. Her an, her zaman arkalarında bulunduk ama bu görev belli bir zaman sonra tarafıma tevcih edildi. Ben derneğimizin kongresinin yapıldığı zaman kongrede bile bulunmadım. Kolay bir olay değil dernekçilik o kadar basit olarak görünen bir unsur da değil. Hem hukuki, hem ekonomik olarak her derneğin zorluklar içinde yaşandığını biliyoruz. Ben emekliyim, benim yan gelirim yok. Arkadaşlarımız memur iş adamları olan ve bizlere destek veren tekrar ediyorum yeni yönetimimizde bulunan arkadaşlarımız. Her türlü konuda bazı arkadaşlarımız bize çok büyük yardımda bulundular. O yardımda bulunan insanlara da teşekkür ediyoruz. Belediyeden her türlü yardım aldık. Hatta Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Bey’e, ‘kira verilmeyen dükkanlarından bir tane ucuz yollu dükkan verin de, derneğimizi oraya taşıyalım’ diye söyledim” dedi.
kkür ederim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0