Kızıldereli Sporu Lakros Ankara’da

Mamak Belediyesi, Kuzey Amerika’nın “Kızılderili Sporu” olarak bilinen Lakros Sporu’na sporcu yetiştirecek.Bu kapsamda bayanlar ve erkekler olmak üzere yirmişer kişilik sporcudan oluşan Lakros Takımı’nı kuran Mamak Belediyesi, kurulur...

Kızıldereli Sporu Lakros Ankara’da
banner98
Mamak Belediyesi, Kuzey Amerika’nın “Kızılderili Sporu” olarak bilinen Lakros Sporu’na sporcu yetiştirecek.
Bu kapsamda bayanlar ve erkekler olmak üzere yirmişer kişilik sporcudan oluşan Lakros Takımı’nı kuran Mamak Belediyesi, kurulur kurulmaz ilk müsabakasını da İzmir Lakros Takımı ile gerçekleştirdi. İzmir ve İstanbul’un ardından Türkiye’nin üçüncü lakros milli takımı olan Mamak Belediyesi Lakros Takımı, antrenmanlarını da haftada iki gün Mamak Şehir Stadı’nda sürdürüyor. Geleceğin milli sporcularının Mamak’ta yetişeceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Uluslararası bir spor dalı olan Lakros’un ilçemizde olması, ilçemizin tanıtımı anlamında da çok önemli. Bu spor organizasyonuna da ev sahipliği yapacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Altyapı olarak çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Mamak’ta spor konusunda ciddi bir potansiyel var. Bunu ortaya çıkarmak ve çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Mamak’ta geleceğin sporcuları yetişecek” diye konuştu.
SOPALAR ÇARPIŞIYOR
Yaş sınırının olmadığı spor dalı olan lakrosta sporculardan her biri maskelerini, eldivenlerini, hatta omuz, dirsek ve diz koruyucularını kuşanıyor. Ellerine de ucu fileli sopalarını alıyorlar. Bu sporcular pek futbolcuya benzemiyor. Amerikan futbolcusu ya da ragbici de değiller. Son yıllarda oyuncu sayısını hızla arttıran lakros sporuna Mamak’tan da ilgi büyük. Mamaklı gençlerden lakros takımına sporcu dahil edilerek yetiştirilecek. Bu kadro aynı zamanda milli takımın çekirdeğini oluşturacak. Hem sertliğin hem de dostluğun bir arada bulunduğu lakros sporunda antrenman temposu da yüksek geçiyor. Takım, hızla sürdürdükleri antrenmanlarının ardından her yıl dünyanın 5 ülkesinden turnuvalara gelen takımların yanı sıra ülkemizdeki lakros takımlarıyla müsabakalar gerçekleştirecek.
LAKROS NEDİR?
Kuzey Amerika’da gelişmeye başlayan spor dalı olan Lakros genellikle saha içerisinde oynanıyor. Belirli bir mekanı olmayan sporu, alanı büyük olan bir yerde oynamak mümkün. Müsabakaların futbol sahalarında gerçekleştirildiği bu spor dalında basketbol ve futbol dallarına ait teknikler görülüyor. Lakros vücut vücuda sert temasa dayalı bir oyun. Bu sebeple antrenman öncesinde dirseklerine, omuzlarına, dizlerine koruyucularını takılması gerekiyor. Antrenmanı mutlaka paslaşma egzersiziyle başlayan spor dalında lakros sopasıyla topu takım arkadaşına gönderebilmek bu sporun temel unsuru.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0