Ak Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Aralık Ayı Danışma Meclisi toplantısı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.İl Kongresi öncesi yapılan son danışma meclisi toplantısına, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili...

Ak Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı
banner98
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Aralık Ayı Danışma Meclisi toplantısı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.
İl Kongresi öncesi yapılan son danışma meclisi toplantısına, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile teşkilat mensupları katıldı.
Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Adnan Günnar,”Bugün il başkanınız ve il yönetim kurulunuz olarak bu son il danışmamız. İnşallah bundan sonra nice il danışmalarda sizlerin arasında AK Parti faaliyetlerinde bir arada olacağız. Yeni bir il başkanı ve il yönetimi seçilecek. Çok kıymetli il başkanlığına talip olan aday arkadaşlarımız var. Biz il başkanı olarak genel başkanın bakış açısı ve bir temsilcisi olarak bütün adaylara eşit yakınlıkta olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Tek bir arzumuz var. Kurulduğu günden bugüne kadar büyük başarılara imza atan teşkilatın çıtayı yükselterek devam etmesidir” dedi.
Yaklaşık 7 yıldır aktif siyaset yaptığını ifade eden Günnar “2002 ve 2004 seçmenlerinde bir seçmen ve fanatik bir AK Parti taraftarı olarak, memuriyette olduğum için dışarıdan arkadaşlarımla beraber sizleri izleyerek gönüllü çalıştım. Başbakanımızın felsefesinden ayrılmadan sizlere hizmet etmeye çalıştım. 2007 yılında resmen AK Parti’ye giriş yaptıktan sonra 6 seçimde görev yaptım. Bu süreç içinde sürekli partimizin oylarının yükselmesine şahit olduk. Bütün yönetici arkadaşlarımla beraber yüzde 51 oy oranının üzerine çıkarak yüzde 71’lere kadar ulaştırdık. Sizlere bu manada sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“TEMİZ SİYASET YAPMAYA DİKKAT ETTİK”
“Trabzon’da siyaset yaparken en çok dikkat ettiğimiz şey temiz siyaset yapmaktı” diyen Günnar “AK Parti il teşkilatı olarak temiz siyasetin öncüsü olduk. Sırtımızda bir kambur ve yüzümüzde her hangi bir kara leke olmadan bu görevi tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu göreve yeni atanan kardeşlerimize görevlerinde başarılar dilemenin ötesinde, ne zaman çağrılırsak emirlerine amade olacağımızı, hangi direğe çıkılması gerekiyorsa çıkacağımızı tüm il yönetim kurulu arkadaşlarımız adına sizlere söz veriyorum. İnşallah, bir hoş seda bırakabilmişizdir. İnşallah, eleştirilerden çok başarılarımızla anılabileceğiz. Tek hedefimiz vardı bu görev bu sorumluluk sayın başbakanımız tarafından şahsıma tevdi edildiğinde başarılı olarak buradan ayrılmaktı ve teşkilatlar içinde birlik ve bütünlüğü sağlamaktı. Bunu başarabilmek için çok sabrettik, çok dik durduk ve hiç bir tartışmanın içerisine girmemek için özel gayret gösterdik. Bundan sonra göreve gelecek kardeşlerimiz de aynı sorumluluğu gösterecektir. Benden önce görev yapan çok değerli il başkanlarımıza ve onlarla hizmet eden tüm yönetici, ilçe başkanlarına ve yönetim kurullarına, tüm belediye başkanlarına tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımı, kadın kollarına, gençlik kollarına, mahalle başkanlarına ve tüm 130 bin üyemize, gönül verenlere ve bu şehrin hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm insanlarına sizler adına şükranlarımızı sunuyorum. Sizlerden ayrılmayacağımı sürekli aranızda bir nefer olarak oturmanın en büyük gurur vesilesi olacağını ifade ediyorum" şeklinde konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da "İl başkanımız, başkan yardımcımız ve yönetim kuruluna verdikleri hizmet için şükranlarımızı iletiyoruz, bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar da "Bugün burada il başkanlığını yürüten dava arkadaşımızın buradaki kendi ifadesiyle son konuşmasını dinledik. Güzel bir konuşma birlikteliği öne çıkarak davanın özelliklerini anlatan bir konuşma yaptı. Beraber çalıştık. Ben de siyaseten 3,5 yıldır Trabzon’a geldim, aday oldum. O günden beri beraber çalışmalar yaptık. 17 Aralıktan sonra yine beraber olmaya çalışıyoruz. Önümüzde il başkanlığı kongresi olacak. 3,5,8 tane adayımız olacak. Bunların bizi en iyi kucaklayacak ve Trabzon’a yararlı olacak arkadaşımız kimse inşallah o seçilir. Ben 65 yaşımı doldurdum. Gençlerin gelmesi lazım. 40-50 yaşlarındaki arkadaşlarımızdan Trabzon’a daha çok yatırım getirebilecek kişilerin öne çıkması lazım. Bizim de onlara destek olmamız lazım. Birbirimize çelme takarak bunlar olmaz. Bu bakımdan biz de buna gayret edeceğiz” dedi.
“TRABZON 4 ÜNİVERSİTEYİ KALDIRIR”
Trabzon’a 2. Devlet üniversitesi kurulması için çaba sarfedilmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanayi üniversiteyle birleşmeden olmaz. Bunun yakasını bırakmayacağız. Üniversitemiz atak içerisine girdi, biz de onu destekliyoruz. Avrasya Üniversitesi de gayret ediyor. İnşallah orası da gelişecek. İkinci devlet üniversitesi için ısrarcı olmamız lazım. Akçaabat’ta ikinci üniversite için kampüs hazır. Trabzon 4 üniversiteyi kaldırır. Trabzon’da ikinci üniversite, Trabzon marka değeri için son derece önemlidir. Biz buraya ikinci üniversiteyi mutlaka kuracağız. TTSO bastıracak STK’lar ısrarcı olacak. Tüm partiler olarak kenetleneceğiz ve Trabzon’a ikinci üniversiteyi mutlaka kurmamız gerekli.”
“Bizim için bir diğer önemli husus lojistik merkezdir” diyen Erdoğan Bayraktar “Lojistik merkez Trabzon için son derece önemlidir. Ta Venedikliler, Cenevizliler buraya gelir buradan Çin’e kadar kervanlar giderdi. Bu yol özelliği yine var. Biz lojistik merkezi Trabzon’da kurmalıyız. Başka taraflarda yürümez bu. Bunu bilincinde olmalıyız. Bunun için Trabzon limanı daha canlı hale gelecek. SÜrmene’deki limanları da takviye edeceğiz buna. Ama demiryolunun mutlaka Trabzon’a inmesi lazım. Bunun için de ısrarcı olacağız. Bu lafla olmaz bu bizim kırmadan dökmeden ama eylememle, ısrarla tekrarla olur. Trabzon’dan da Batum’a demiryolunun gitmesi lazım. Bizim için Gürcistan da önemli. Yine Trabzon havaalanının pistimizin boyunu uzatmamız lazım. Yine Kanuni Bulvarı’nın bitmesi için ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Güney çevre yolu bizim için önemli. Bizim 18 ilçemizin bütünleşmesi için önemli. Trabzon’un güneye açılması için önemli. Yine Trabzon için konuştuk 2-3 bin kişilik kongre merkezini Trabzon’a mutlaka yapacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0