Can Dostlarımızı Unutmayalım

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, HAVALARIN SOĞUMASININ VE YAĞIŞLARIN ARTMASININ, İNSANLAR KADAR HAYVANLAR İÇİN DE YAŞAM KOŞULLARINI ZORLAŞTIRDIĞINI HATIRLATARAK, YILDIRIMLILARI BESLENME VE BARINMA NOKTASINDA CAN DOSTLARA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI.

Can Dostlarımızı Unutmayalım
banner98

YILDIRIM BELEDİYESİ, OLUMSUZ KIŞ ŞARTLARINDA BESLENME ZORLUĞU ÇEKEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN MUHTELİF NOKTALARINA YEM BIRAKARAK SEVİMLİ DOSTLARA DESTEK OLUYOR.

-BAŞKAN YILMAZ: “BİZLER İNANCIMIZIN, MEDENİYETİMİZİN, KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖĞRETİLERİNDEN BİRİ OLAN, YARATILANI YARADAN’DAN  ÖTÜRÜ SEVMEYİ ŞİAR EDİNENLERDENİZ. BU MİNVALDE SU ODAKLARIMIZ VE YEMLİKLERİMİZLE SOKAK HAYVANLARIMIZIN AÇLIK VE SUSUZLUK SORUNUNU GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ, İLÇEMİZİN MUHTELİF NOKTALARINA YEM BIRAKARAK SEVİMLİ DOSTLARIMIZIN YİYECEK BULMASINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ.”

-BAŞKAN YILMAZ: “EVLERDE VE İŞ YERLERİNDE, ÖZELLİKLE YEME İÇME HİZMETİ VEREN İŞLETMELERDE ARTAN GIDALARI ÇÖPE ATMAK YERİNE SOKAK HAYVANLARINA VEREREK CANLILARIN AÇLIKLA MÜCADELELERİNE DESTEK OLABİLİRİZ. ÇÖPE ATMAYALIM, DESTEK OLALIM.”

 Yıldırım Belediyesi, olumsuz mevsim şartlarında yiyecek bulamayan sokak hayvanları için beslenme odaklarına ve muhtelif noktalara kedi, köpek maması ve kuş yemi gibi temel besin maddeleri bırakarak can dostlarına destek oluyor.

Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte sokak hayvanlarının aç kalmaması için ilçedeki kedi evleri, otomatik yemlikler, panel telle çevrili beslenme odakları, su odakları ve şehrin muhtelif kesimlerine periyodik olarak kedi ve köpek maması, yem ve su bırakıyor. Havaların soğumasının ve yağışların artmasının, insanlar kadar hayvanlar için de yaşam koşullarını ağırlaştırıldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kış mevsimi koşullarında hava sıcaklığının 10 derecenin altına düşmesi ve özellikle geceleri suyun donma noktasına ulaşması ile bu sevimli dostlarımız zor bir dönemden geçiyor. Beslenme zorluğunun yanında temel yaşam maddesi olan suya ulaşmak da sokak canlıları için bir o kadar zorlaşıyor. Sokak hayvanlarının bu süreci hayatlarını kaybetmeden atlatması için üzerimize bazı sorumluluklar düşüyor. Bizler inancımızın, medeniyetimizin, kültürümüzün öğretilerinden biri olan, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeyi şiar edinenlerdeniz. İnsanların yapacağı ufacık fedakarlıklar, sokak canlılarının hayata tutunmasına büyük katkı sağlıyor. Biz de yerel yönetim olarak, can dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

‘ÇÖP DEĞİL YEMEK OLSUN’

Evlerde ve iş yerlerinde, özellikle yeme içme hizmeti veren işletmelerde artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vererek canlıların açlıkla mücadelelerine destek olunabileceğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Anlık heveslerle sahiplenilen, ardından sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Ayrıca su odaklarımız ve yemliklerimizle sokak hayvanlarımızın açlık ve susuzluk sorununu gidermeye çalışıyoruz. Öte yandan kış şartlarında ve yağışlı havalarda ilçemizin muhtelif noktalarına yem bırakarak sevimli dostlarımızın yiyecek bulmasını kolaylaştırıyoruz. Evlerde ve iş yerlerinde, özellikle yeme içme hizmeti veren işletmelerde artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vererek canlıların açlıkla mücadelelerine destek olabiliriz. Çöpe atmayalım, destek olalım” diye konuştu.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Zorlu kış koşullarında hayvanseverlerin bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarabileceğini belirten Başkan Yılmaz, “Zorlu kış koşullarında bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek, onları sıcak bir yuvaya kavuşturabilirler. Öte yandan kış aylarında sokak hayvanları barınacak sıcak bir nokta ararlar. Yağıştan ve soğuktan korunaklı olduğu için araçların motor kaputunun altına sığınabilirler. Özellikle sabahları araçlarınızı çalıştırmadan önce kaputa vurmak suretiyle ses yaparak hayvanların bulunduğu yerden çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Kaputun altını kontrol etmeden aracınızı çalıştırmayın. Bu tarz bir durumla karşılaştığınız takdirde 7/24 hizmet veren 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden destek isteyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 12:01

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0