AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk : Üstüne Gideriz !

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Mudanya’da yürütülen mali soruşturmayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı: Tespitten itibaren üstüne gideriz.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk : Üstüne Gideriz !
banner98
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Mudanya’da aralarında belediye yöneticileri, çalışanlar ve esnafın da bulunduğu 12 kişinin tutuklandığı mali soruşturmaya ilişkin Manşetx Gazetesi’ne çok sert açıklamalarda bulundu. Öztürk, Bursa’nın trafik sorunu ve Yerel Seçimler için teknolojinin önemine dair de dikkati çeken ifadeler kullandı.
 
‘KÜÇÜK ŞEYLERDE Mİ BOĞULACAĞIZ?’
Gözaltına alınan 31 kişiden 12’sinin tutuklandığı operasyonla ilgili dikkati çeken ifadeler kullanan Mustafa Öztürk, “Yanlışı kim yaparsa yapsın, nerede olursa olsun yanlış giderilmelidir. Hele hele bizim için de daha çok giderilmelidir. Yani biz ne için geldik? Yolsuzlukları ve yoksullukları yok etmeye geldik. Çok büyük yolsuzlukları yok ettik. Şimdi küçük şeylerin içinde mi boğulacağız? Tespit ettiğimiz andan itibaren üstüne gideriz” dedi.
 
BURSA’NIN TRAFİK SORUNU
Bursa’da keşmekeşe dönen trafik sorununa çözüm getirilmesi gerektiğine de dikkati çeken Öztürk, “Bat-çık yoktu. Köprü, kavşak yoktu. Bu dönemde çok yapıldı. Yeterli mi? Yeterli değil. Dünyanın büyük şehirlerinin tamamında trafik sorunu var. Yüzde 100 çözemeyiz. Ama rahatlatırız. Bizim görevimiz o değil mi? Çözebildiğimiz kadarını çözeceğiz. Hiçbir mazeret altına sığınmayacağız. Paris’e gittim, yerin altında metro var. Milano ve Berlin’de metro var. Müthiş yollar var. Dolayısıyla bizim, şehri böyle planlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
YEREL SEÇİM ve TEKNOLOJİ
Yerel Seçimler öncesi daha da çok öne çıkan bilgi teknolojisinin iletişim alanındaki önemine de işaret eden Öztürk, “Bizde, bilgi teknolojileri ve iletişim alanına çok önem verilir. Yazılıma da bunların içerisinde çok ayrı bir önem verilir. Bu bir süreç. Yani 10 yıl öncesine kadar Türkiye’nin aynı harcamaları yüzde 4, binde 4 civarındayken şimdi yüzde 1’e çıktı. Yeterli mi? Değil…” açıklamasını yaptı.
 
SOSYAL MEDYA PLATFORMU ŞART
Mustafa Öztürk, “Ben Türk Telekom’la ilgili Sayın Başbakan’ımıza bir rapor verdim. Türkiye’deki iletişim, haberleşme veya bilgi teknolojileri şirketleri; bu dediğimiz şeyleri yapabilir mi? En azından çalışmalara başlanıp, belli bir aşama kat edilebilir. Kolay değil… Bunlar birikim sağlıyor. Bizim neden bir arama noktamız olmasın? Bizim neden bir sosyal medya platformumuz olmasın? Neden bizim sunucuları burada tutmayalım? Neden Amerika’da, Avrupa’da tutalım” ifadelerini kulandı.
 
‘YAZILIM VADİSİ OLUŞMALI’
Mustafa Öztürk, “Dünyaya baktığınız zaman bilişim ve yazılım vadilerinde nereden bakarsanız 20, 50, 60 bin insanın çalıştığını görürsünüz. Hem istihdam anlamında genç kadın nüfusun, hem de engelli nüfusun istihdam anlamında katma değeri çok önemli. Gelinen nokta çok memnun etmiyor” dedi.
 
SENDİKACILARA LOBİ VAR MI?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iş adamlarının sendikacılara karşı lobi faaliyetinde bulunduğu yönündeki iddiayı da yorumlayan Öztürk, “Ben görmedim, bilmiyorum. Hem memur sendikacılığı hem de işçi sendikacılığı ile ilgili yasal açıkları kapattık. En son geldiğimiz noktada memurlara toplu sözleşme yapma hakkı tanıdık. Çatır çatır pazarlık yapıyorlar. Alın teri kurumadan işçinin hakkını vereceksiniz. Öteki taraftan da siz orada çalışıyorsanız, o patronun hakkını koruyacaksınız. Yani çalıştığınız müddetçe en güzelini, verimlisini yapmaya çalışacaksınız. Eğer biz tarihimizle ve inancımızla birikimlerimizden istifade edersek bu problemleri çok iyi çözeriz. Örgütlü olmak da ekstra avantajlar getiriyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0