Bizim Siyasetle İşimiz Olmaz!

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Biz düşüncelerimizi sanayicimizle istişare yaparak açıklarız.

 Bizim Siyasetle İşimiz Olmaz!
banner98
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Biz düşüncelerimizi sanayicimizle istişare yaparak açıklarız. Tartışmalara girmeyiz. Çünkü bizim siyasetle işimiz olmaz." dedi.

Kayseri Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya meclis üyesi işadamları katıldı. Burada konuşma yapan Mustafa Boydak, daha önceki konuşması ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın değerlendirmesi hakkında şunları söyledi: "Eğer demokrasiye inanıyorsak olumlu ya da olumsuz görüşlere saygılıyız. Yerel ve ulusal basında konuyla ilgili tartışmalar oldu. Tekrar bir şey söylemek olmaz. Biz görüşlerimizi açıkladık. Bu görüşleri beğenen de olmuştur, beğenmeyen de olmuştur. Saygımız var. Yeniden tartışma ortamına götürecek bir durum söz konusu değil. Bizim siyasetle işimiz yok. Burası iş dünyasının temsil mekanizmasıdır. Bu nedenle kamuoyuyla düşüncelerimizi paylaşırız. Düşüncelerimizi açıklarken de yönetim kurulumuzla, sanayicilerimizle istişare yaparız. Bu istişareler neticesinde görüşlerimizi açıklıyoruz. Bu konuda artık biri konuştu, diğeri konuştu şeklinde bir beklenti olmasın. Tartışmaya girmeyiz. İş dünyası olarak önceliğimiz ekonominin daha iyi olması ve daha nasıl iyiye giderin yollarını aramaktır. Hesabımız, hedefimiz bu konudur. 8 yıldır görev yapıyoruz ve burada her görüşten arkadaşımız var. 8 yıldır da tarafsız duruşumuzu her şekilde sergiledik. Geriye doğru bakılırsa ilave söz söylemeye gerek yok."

Mustafa Boydak, odasının geçen ay ki meclis toplantısında, Koç Grubu şirketleri TÜPRAŞ ve AYGAZ'a yönelik yapılan incelemelerle ilgili konuşmasında, Koç Grubu ile ilgili "Türkiye'yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumalıyız." diye açıklama yapmıştı.

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN E-FATURA KONUSUNDA EK SÜRE TALEBİ

Mustafa Boydak, e-fatura konusu ile ilgili de değerlendirmede bulunarak Maliye Bakanlığı'ndan ek süre verilmesini istedi. Boydak, şunları söyledi: "Gündemimizde e-fatura ya da e-defter meselesi var. Bir takım sektörlerde 1 Eylül'de bu durum mecburi oluyor. Maliye Bakanlığınca bir taraftan ek süre verilmeyeceği ifade ediliyor. Ancak bu alt yapıyı tamamlayan firmaların yanında, hala tamamlamayan yani hazır olmayan firmalarımız da var. Bu konuda bize sıkıntılar iletiliyor. Bu nedenle 3 aylık geç başlatma olanağı sağlanmalıdır. Bu konuda önümüzdeki hafta bir açıklama yapılmasını bekliyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0