Siyasi partiler kadına yönelik şiddete karşı el ele verdi

Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan toplantıda parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerin kadın kolları, 'Kadınlara yönelik şiddete karşı' el ele verdi.

Siyasi partiler kadına yönelik şiddete karşı el ele verdi
banner98
Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan toplantıda parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerin kadın kolları, 'Kadınlara yönelik şiddete karşı' el ele verdi.

Bir iş yerinde bir araya gelen Bafralı kadınlar fikir alışverişi yaptıktan sonra açıklamada bulundu. İlk konuşmayı yapan toplantı mekanının işletme müdürü Meltem Önder, kadınların değişik biçimlerde şiddete uğradığını, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edildiğini, ekonomik faaliyetlerinin yasal ve geleneksel birçok engelle kısıtlandığına dikkat çekti. Önder, "Hayatında bin bir haksızlıkla ve ayrımcılıkla karşılaşan kadınlar, şiddetin ilk hedefi olarak en korumasız ve zayıf kesimidir.’’ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin ise konuşmasında "Bir anne baba bir evde şiddet uyguluyorsa, şiddet dediğimiz de sadece elle veya sopa ile vurarak kırarak değil, bence şiddetin çeşitleri çok fazla. Şiddet gözle, sözle, lafla, davranışla olabilir. Çocuklar yetiştirilirken, Anne babanın birbirine olan davranışı, saygısı, sevgisi, birbirine verdiği değer, kadının evdeki yerini bilmesi, eşin evdeki yerini bilmesi, inanıyorum ki ileriki yıllarda şiddeti azaltacaktır.’’ diye konuştu.

CHP Bafra Kadın Kolları Başkanı Selma Erduran da kamusal veya özel yaşamda kadına yönelik şiddetin, fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlükten, ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakma olarak karşılaşıldığına dikkat çekti.

Programa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin, AK Parti Bafra Kadın Kolları Başkanı Sebahat Kurt ve yönetimi, CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Kemal Ünlü, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, CHP Kadın Kolları Başkanı Selma Erduran ve Kadın Kolları Yönetimi, MHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gül Alkan ve Kadın Kolları Yönetimi ile sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0