Trabzonspor Rusya'da avantaj peşinde

Trabzonspor, UEFA Avrupa ligi 2. ön elemesinde yarın Dinamo Minsk ile deplasmanda karşılaşacak.

Trabzonspor Rusya'da avantaj peşinde
banner98
Trabzonspor, UEFA Avrupa ligi 2. ön elemesinde yarın Dinamo Minsk ile deplasmanda karşılaşacak. Maçın oynanacağı Brest kentinde son antrenmanını yapan Bordo Mavili ekibin Teknik Direktörü Mustafa Akçay, futbolcular Alanzinho ve Zeki Ayvaz bir basın toplantısı düzenledi.

        Rusya’nın önemli bir ekibi ile zorlu bir müsabaka oynayacaklarını hatırlatan Mustafa Akçay, “Önemli bir takım ile oynayacağız. Dış saha becerisi daha yüksek bir takım. Ancak kendisini ifade etmeye çalışan aç oyunculara sahip bir takım. Ofansif bölgedeki zengin oyunculara sahip olması, savunmayı çok iyi yapmamız anlamına geliyor.

Rakip oyunculara kendi alanımızda zaman ve alan tanımamalıyız. Rakibimiz kendi evinde heyecan yaşamak isteyecek ve gücünü göstermek isteyecektir. Bence yarın hem onlar hem bizim için zor bir gün olacak. Her türlü avantajlı skor tur için yeterli olacaktır. Oyuncular takımlarda oynatılmak için transfer edilir. Malauda önemli bir oyuncu. Kendisi ile 4 toplantı yaptım. Bir haftadır yaptığımız antrenmanlar gayet iyi. Kulüp menfaati için kadroya aldık ancak bu oynayacağı anlamına gelmez. Uzun ve zor bir yolculuk yaptık. Bize düşen zorlukların üstesinden gelmesini bilmek." diye konuştu.

        Bordo Mavili futbolcular Alanzinho ve Zeki Ayvaz ise Dinamo Minsk maçından avantajlı bir skor ile Trabzon’a dönmek istediklerini dile getirdi.

        ÖNLEM ALINAN OYUNCU TRANSFER OLMUŞ

        Trabzonspor’un rakibi Dinamo Minsk’in önemli oyuncularından birisi olan Dimitry Sychev’in Lokomatif Moskova takımına transferini basın toplantısında Belaruslu gazeteciden öğrenen Mustafa Akçay, "Biz bu oyuncunun rövanş maçına saklandığını düşünmüştük. İki haftadır biz de bu oyuncu nerede diye soruyorduk. Ancak kendisi transfer olmuş. Bu kısa süre içerisinde bu tür bilgi eksiklikleri olabiliyor. Bizim için daha iyi oldu.” yorumunu yaptı.

        "TÜRK ARKADAŞLARIMIN DALGA GEÇMESİNİ İSTEMİYORUM"

        Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant ise Trabzonspor’un güçlü bir ekip olduğunu ancak sahalarında oynayacakları maçtan en avantajlı skor ile ayrılmak istediklerini dile getirdi. Rakiplerinin çok sayıda iyi transfer yaptığını dile getiren Hollandalı teknik adam, "Trabzonspor güçlü bir rakip. Yapılan transferler bunun göstergesi. Transfer konusunda başarılı oldular. Ama Trabzonspor güçlü olmadığı için transfer yapıyor. Bundan önceki maçlarını izledim. Biz iyi futbol oynayıp maçı kazanmak istiyoruz. Bizim iyi oyuncularımız var. Biz yenilirsek Türkiye’deki arkadaşlarım benimle dalga geçer ben buna izin vermeyeceğim. Minsk’te oynamayı tercih ederdik. İki stadyumun biri yeterli değil, diğeri bakımda. Biz burada en iyi sonucu almak istiyoruz." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0