Museviler, Darülaceze'de iftar verdi

Türk Musevi Cemaati, bu yıl 13. kez Okmeydanı’ndaki Darülaceze Başkanlığı’nda iftar yemeği verdi.

Museviler, Darülaceze'de iftar verdi
banner98
Türk Musevi Cemaati, bu yıl 13. kez Okmeydanı’ndaki Darülaceze Başkanlığı’nda iftar yemeği verdi. İftara katılan din adamları ve siyasiler Darülaceze sakinleri ile iftar yaptı.

Okmeydanı’ndaki Darülaceze Başkanlığı’nda düzenlenen iftar programına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, Türkiye Hahambaşı İsak Haleva, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve çok darülaceze sakinleri katıldı.

Akşam ezanının okunmasının ardından Darülaceze sakinleri ve davetliler, Türk musikisi eşliğinde yemek yiyerek, dua etti.

Programda konuşan Kadir Topbaş, "Dünyanın birçok noktasında kanların aktığı bir dönemde bu mekanda bir araya gelen sizler ve bizler, o bölgedeki sıkıntıların ortadan kalkması adına çözüm formül yansıtıyoruz. Bir araya gelebilmek, bir ötekini hissetmek ve kabul etmek ile her şey çözülür." dedi.

BARTHOLOMEOS: AYNI SOFRADA OLMAMIZ ALLAH’I DA HOŞNUT KILAR

Bartholomeos ise, "Farklı dinlere mensup bizlerin iftara icabet etmesi yadırganmamalı. Tam aksine desteklenmelidir. Hepimizi birleştirici bu adımlar hepimizi yaratan Allah’ın arzularında atılmış adımlardır. Aramızdaki farklılıkların bizlerin aynı çorbayı paylaşmamız engellenemez. Bilakis bu durum Allah’ı da hoşnut kılar." ifadelerini kullandı.

    İstanbul Müftüsü Yaran ise, "Ümit ediyorum ki bu güzel ortam dünyaya da örnek olur. İnsanların din veya mezhep ayrılıkları yüzünden kavgaya tutuştukları bir zamanda böyle güzel bir ortamdan dünya istifade eder inşallah." diye konuştu.

    Süryani Katolik Patrik Vekili Sağ ise, "Ramazan’ın özelliği var. Tüm semavi dinlerde orucun farklı bir yeri vardır. Allah’a ibadet etmenin, Allah’tan başka bir şeye tapınmamanın bir yeri vardır. Biz de İslam aleminin sevincini paylaşmak için buradayız." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0